Panierka naturalna 1kg
Idealna panierka o dobrze dobranych proporcjach. Konsystencja jest sypka bez zbryleń o jasno pomarańczowym kolorze. Gotowa panierka stosowana do przygotowania potraw z mięs, ryb i warzyw. Nadaje piękny złocisty kolor i podkreśla smak. Sprawia, że mięso staje się chrupiące z wierzchu a w środku jest soczyste. Panierka nie zawiera konserwantów, sztucznych składników i nie jest modyfikowana genetycznie. Dzięki panierce potrawy są również dużo pyszniejsze, kiedy zaczniemy jej używać trudno już sobie później wyobrazić mięso bez niej.
Panierkę naturalną można używać jako zamiennik bułki tartej. Stosować można do każdego rodzaju mięsa, mielonego również, do ryb słodkowodnych najlepiej, ale również do łososia czy innych ryb morskich (np. dorsz, śledź, halibut).
Skład:
- mąka pszenna
- woda
- sól
- drożdże
- ekstrakt z papryki
- papryka słodka
- chilli
- czosnek
- pieprz czarny mielony
- imbir
- kurkuma
- cukier
- koper włoski
- kardamon
Sposób przygotowania:
Przed panierowaniem polecamy przyprawić mięso, można również dosolić i dodać pieprzu do smaku. Stosować samą panierkę na mięso lub obtoczyć je wcześniej w jajku lub w jogurcie. Najlepiej smażyć na średnim ogniu by uniknąć spalenia panierki. Można smażyć na patelni lub w piekarniku.
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Informacje dodatkowe:
W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu
Panierka jest stosowana jako skorupka lub powłoka pokrywająca różne rodzaje mięsa, ryb, warzyw, a nawet owoce przed smażeniem lub pieczeniem. Panierka pozwala zachować wilgotność wewnątrz produktu oraz dodaje chrupiącej, złocistej konsystencji na zewnątrz.
Panierka jest szeroko stosowana w różnych kuchniach na całym świecie i jest często wykorzystywana w przepisach na kotlety, nuggetsy, ryby smażone oraz warzywa faszerowane lub zapiekane.