Dlaczego wybrać naszą panierkę?
- najniższa ilość węglowodanów na rynku - brak bułki tartej w składzie
- mąka z migdałów blanszowanych - jaśniejsza barwa i brak zapachu
- dobrze przylega - nie odpada na żadnym etapie przygotowania
- błonnik pszenny zamiast błonnika ziemniaczanego
Dieta ketogeniczna - cudowny sposób na chudnięcie?Na czym dokładnie polega dieta keto? To w dużym skrócie przestawienie organizmu na spalanie tłuszczu przez mocne obcięcie ilości węglowodanów. O ile w teorii brzmi to dość prosto, w rzeczywistości nie jest to aż tak łatwe. Główny problem w diecie ketogenicznej to ilość produktów, jakie musimy wyeliminować, a to właśnie wyrzeczenia są najczęstszą przyczyną niepowodzeń przy większości diet typu low carb. Jak zatem osiągnąć sukces na diecie keto? Trzeba szukać odpowiednich zamienników, takich jak nasza keto panierka.
Keto panierka - alternatywa dla bułki tartejCzemu nasza panierka keto wyróżnia się na tle innych tego typu produktów? Przede wszystkim nie znajdziemy w niej klasycznej bułki tartej, która sama w sobie jest bombą węglowodanów i z tego powodu nie mogła znaleźć się w składzie. Zamiast tego bułka tarta została zastąpiona mąką migdałową, która stanowi blisko połowę składu. Pozostałe składniki to białko pszenne, a często spotykany błonnik ziemniaczany zastąpiliśmy błonnikiem pszennym. Do tego jeszcze inulina będąca naturalnym prebiotykiem i odrobina soli himalajskiej. Dzięki temu wartość energetyczna naszej panierki wynosi 444 kcal na 100 g.Jakie zalety ma jeszcze nasza keto panierka? Bardzo dobrze przylega do potraw na każdym etapie przygotowywania: w czasie obtaczania, smażenia i na gotowym daniu - złocista i chrupiąca panierka zawsze zostaje dokładnie tam, gdzie miała być. Nasz produkt nadaje się do panierowania mięs, ryb, a nawet warzyw, gwarantując za każdym razem ten sam, pyszny rezultat.Co istotne, nasza panierka keto jest wytwarzana z mąki migdałowej, ale z orzechów blanszowanych. Czy ma to jakieś zalety? Zdecydowanie. Mąka migdałowa wytwarzana z całego orzecha jest ciemniejsza, ma specyficzny zapach i brązowy kolor oraz dodatkowo nie jest tak drobno zmielona, dając efekt grudek. W naszej keto panierce nie znajdują się również żadne sztuczne dodatki i polepszacze smaku.
Skład:
Mąka migdałowa z migdałów blanszowanych, białko pszenne, błonnik pszenny, sól, inulina.
W 100 g:
- Wartość energetyczna 444,5 kcal / 1857 kJ
- Tłuszcz 28,15 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,33 g
- Węglowodany 4,2 g
- w tym cukry 2,24 g
- Błonnik 20,1 g
- Białko 34,5 g
- Sól 8 g
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu.
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, gorczycę, orzeszki ziemne, inne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Naturalnie Zdrowe Barbara Bućko, ul. Matejki 4, 05-420 Józefów, Polska