Pyszna i chrupiąca - gotowa Panierka w stylu Keto. Bez węglowodanów i cukrów.
- Keto Panierka to świetne rozwiązanie dla entuzjastów diety ketogenicznej i każdego, kto chce ograniczyć ilość węglowodanów w diecie,
- Nie zmienia smaku potraw, smakuje jak tradycyjna bułka tarta,
- Idealna do mięs, ryb, warzyw, stripsów, nuggetsów, czy tradycyjnych klusek/kopytek/knedli itd,
- Panierka przygotowana jest bazie mąki migdałowej, która ma 7x mniej węglowodanów niż tradycyjna, pszenna mąka!
- tylko 8,2 g węglowodanów i 2 g cukrów w 100 g produktu,
- Dzięki zawartości błonnika ziemniaczanego panierka jest sycąca i dłużej zachowuje świeżość,
- Idealnie chrupiąca, urozmaica smak wielu potraw,
- Bogata w wartościowe białko i tłuszcze.
Keto Panierka bez chemii, niskowęglowodanowa CambioLabs
Uwielbiasz nuggetsy? Często masz ochotę na stripsy? A może jesteś zwolennikiem tradycyjnego kotleta lub rybę w panierce? Dzięki gotowej Keto panierce możesz bez żadnych wyrzutów sumienia zjeść opanierowane mięso! Gotowy miks ma bardzo niską zawartość węglowodanów, dzięki czemu nie zwiększa diametralnie kaloryczności. Dodatkowo zawartość błonnika usprawnia cały metabolizm i sprzyja lepszemu trawieniu.
To świetny dodatek w kuchni. Z jej pomocą przygotujesz nie tylko chrupiące kawałki mięsa, ale również możesz wykorzystać ją do urozmaicenia smaku warzyw (wystarczy, że podsmażysz je z panierką lub posypiesz mieszanką i wstawisz do piekarnika) czy tradycyjnych klusek/kopytek/knedli itd. Panierka nada im pyszny i chrupiący smak!
Keto panierka to idealna alternatywa dla tradycyjnej panierki przygotowywanej na bazie bułki tartej z dodatkiem np. mąki pszennej. Mieszkanka od CambioLabs zawiera nisko węglowodanową mąkę migdałową, błonnik ziemniaczany, a także wartościowe białko i tłuszcze. Dzięki temu pozwala cieszyć się smakiem panierki, przy jednoczesnym dbaniu o linię i odpowiedni bilans kalorii.
Dla kogo przeznaczona jest panierka od CambioLabs?
- dla entuzjastów diety ketogenicznej
- dla osób na dietach odchudzających i na etapie redukcji
- dla osób, w procesie tzw. „keto adaptacji”
- dla tych, którzy pragną urozmaicić swoją dietę i pobudzić kulinarną kreatywność
- dla miłośników panierki, którzy chcą jednocześnie dbać o swoją linię i niską podaż węglowodanów
- dla każdego, kto ceni sobie wysoką jakość produktów.
NAJWAŻNIEJSZE WŁAŚCIWOŚCI:
MĄKĄ MIGDAŁOWA – DLACZEGO JEST DOBRYM WYBOREM?
W gotowej keto panierce jednym z głównych składników jest mąka migdałowa. To jedna z najczęściej polecanych mąk na diecie ketogenicznej – zawiera średnio 7x mniej węglowodanów niż tradycyjna mąką pszenna! Dzięki temu idealnie sprawdza się na diecie niskowęglowodanowej. Dodatkowo mąką jest bogatym źródłem substancji odżywczych, takich jak:
- wapń,
- żelazo,
- błonnik,
- magnez,
- cynk,
- kwasy tłuszczowe nienasycone.
Zawiera witaminę A, E oraz z grupy B. Taki skład sprawia, że mąka migdałowa nie tylko pozwala cieszyć się szczupłą sylwetką, ale również odżywia organizm i dostarcza mu pełnowartościowych substancji. Dzięki gotowej Keto bułce tartej nie musisz rezygnować z panierki na diecie. Możesz dbać o linię, mieć pod kontrolą swoją kalorykę i jednocześnie cieszyć się ulubionym smakiem!
PRODUKCJA RZEMIEŚLNICZA – WYPIEKI Z PASJĄ, DLA CIEBIE I TWOICH BLISKICH
✅Podobno żeby powstało coś fajnego potrzeba kogoś z pomysłem i kogoś z doświadczeniem. Możemy powiedzieć, że nasze keto produkty powstały dokładnie w ten sposób. Współpracujemy z pasjonatami piekarnictwa, z ponad 30 letnią tradycją, wyznajemy wspólne wartości – szczerość, uczciwość i poczucie bezpieczeństwa. Tworzymy produkty zgodne z naturą – zdrowe, z prostym składem, bez pestycydów. Dbamy o to , abyś otrzymał wypieki uczciwe i bezpieczne – dla Ciebie i twoich najbliższych.
✅Bo liczy się to co jest w środku. W recepturach naszych maseł orzechowych, keto ciastek, mieszanek chlebowych, czy keto paluszków nie znajdziesz dodatku cukru, syropu glukozowego, oleju palmowego, sztucznych barwników, konserwantów ani żadnych innych ulepszaczy. Nasze produkty powstają w procesie rzemieślniczym z prostych i naturalnych składników, dlatego ich smak jest taki wyjątkowy i niepowtarzalny.
- Bezpieczny, prosty skład
- Bezpieczne surowce bez pestycydów
- Produkty zgodne z naturą
- Certyfikat przetwórstwa ekologicznego – urzędowe potwierdzenie jakości
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1524 kJ/ 364 kcal
- Tłuszcz: 13,3 g
- w tym nasycone: 0,9 g
- Węglowodany: 8,2 g
- w tym cukry: 2,0 g
- Błonnik: 31,6 g
- Białko: 37,1 g
- Sól: 0,8 g
Składniki: mąka migdałowa, błonnik ziemniaczany, białko pszenne, inulina, drożdże, sól, woda.
Nie należy stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu. Może zawierać inne orzechy i sezam. Zawiera Gluten.
JAK LICZYMY KALORIE Z BŁONNIKA?
Obecnie przyjmuje się, że błonnik dostarcza 2 kcal/g. Stosowania takiego przelicznika wymaga rozporządzenie Parlamentu Europejskiego.
Niektóre frakcje błonnika mogą ulegać przemianom z udziałem mikroflory jelitowej. W związku z tym powstają cząsteczki, które mogą być wchłaniane i wykorzystywane jako materiał energetyczny. Ciężko jest jednak określić, jaki udział w spożywanym błonniku mają frakcje podlegające wchłanianiu, a jakie nie. W związku z tym uśredniono kaloryczność na poziomie 2g.