Czy kojarzysz kurczaka przygotowywanego w pewnej amerykańskiej sieci FAST FOOD?
Dzięki naszej panierce zrobisz podobnego w swoim domu czy restauracji.
Do przygotowania będzie potrzeba Ci :
- Kurczak
- Frytkownica lub garbek z rozgrzanym tłuszczem
- Panierka
Interesuje cię większa ilość ?
Zapraszamy na nasze inne aukcje.
Do uzyskania najlepszych efektów smakowych i wizualnych zalecane jest użycie wszystkich produktów w zestawie :
- Panier postrzępiony
- Panier Mokry
- Marynata
Sprawdzony skład - zero chemii
Nasza panierka nie tylko dobrze wygląda i smakuje. Jej skład oparty na nieszkodliwych naturalnych składnikach. Nie znajdziecie w sztucznych wzmacniaczy smaku jak i barwników. Kurczaka w panierce czy rybę można podawać bez obaw nawet najmłodszym.
Skład: Mąka pszenne, mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sól, jaja w proszku, węglan sodu E500, czosnek, pieprz biały, chili, hydrolizat białka roślinnego.
W naszej panierce przygotujesz takie produkty jak :
- Skrzydełka z kurczaka
- Filety / Stripsy
- Pałeczki z kurczaka
- Fish and chips - ryby panierowane
Dzięki wykorzystaniu elementów w kurczaka możesz przygotować takie produkty jak :
- Chicken Burger
- Tortilla ze stripsami itp
INSTRUKCJA PANIEROWANIA
- Najlepiej do panierowania sprawdzą się takie elementy jak skrzydełka z kurczaka lub filet pokrojony na podłużne kawałki tzw. stripsy.
- Kurczaka oczyszczamy ze zbędnych błon i narośli , dokładnie myjemy.
- Przed panierowaniem dobrze kurczaka wcześniej zamarynować - opcjonalnie.
- 50g Marynaty do Kurczaka wlewamy do chłodnej wody i dokładnie mieszamy.
- Tak przygotowaną marynatą zalewamy elementy kurczaka i wkładamy do lodówki na 6-8 godzin.
- Po zamarynowaniu wylewamy marynatę a mięso dokładnie myjemy chłodną wodą.
- Panierkę odsyp do dużego pojemnika lub miski.
- Umyte i wilgne elementy kurczaka przerzucamy do panierki i ugniatając mocno i dokładnie panierujemy mięso. Jeśli kurczak będzie suchy panierka nie przyklei się do mięsa i nie osiągniemy wymaganego efektu postrzępienia.
Najlepsze rezultaty uzyskamy używając PANIER MOKRY
- 100g PANIERKI MOKREJ wsyp do 500ml ziemnej wody – całość dobrze wymieszaj ( najlepiej blenderem).
- Elementy kurczaka wrzucamy do PANIERU MOKREGO następnie dokładnie panierujemy w panierce suchej.
- Opanierowane elementy wrzucamy na głęboki olej lub fryturę rozgrzaną do 160-170 stopni Celsjusza.
Czas smażenia :
Skrzydełka - ok 7-8 min
Stripsy i polędwiczki - 5 min.