Panettone z nadzieniem pistacjowym Creazioni Bauli 750 g
Panettoni to włoskie, tradycyjne babki pochodzące z Mediolanu. Nieodłacznie kojarzą się z nadchodzącymi świętami Bożego Narodzenia oraz Nowego Roku. Ich aromatyczny zapach, niepowtarzalny smak oraz delikatne i wilgotne wnętrze sprawia, iż trudno im się oprzeć.
Panettone Creazioni al Pistacchio Bauli została napełniona słodkim kremem pistacjowym, który doskonale komponuje się ze smakiem czekoladowej polewy. Chrupiące, karmelizowane pistacje na wierzchu babki tworzą idealny dodatek, dzięki któremu Creazioni di Panettone staje się jeszcze bardziej ekskluzywnym produktem. Ta wyjątkowa włoską babką w pięknie zaprojektowanym opakowaniu możesz obdarować swoich bliskich.
Zaleca się by przed podaniem babka przebywała minimum 1 godzinę w ciepłym miejscu, np. przy grzejniku. Można też pokroić ją na kawałki i przez 2 minuty podgrzać w piekarniku, to sprawi, że babka stanie się jeszcze smaczniejsza.
Składniki: mąka pszenna typ 0, krem pistacjowy 14,4% (syrop glukozowo-fruktozowy, woda, pasta pistacjowa, dekstroza, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, masło kakaowe, aromaty, olej palmowy, olej słonecznikowy, sól, substancje zagęszczające: pektyny, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, konserwanty: sorbinian potasu, barwniki: koncentraty marchwiowe, spirulina, dynia); świeże jaja, cukier, gorzka czekolada 10,5% (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgatory: lektyna sojowa), masło (mleko), naturalne drożdże (pszenica), syrop glukozowo-fruktozowy, posypka 3,3% (pistacje, cukier), emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; sól, aromaty. Może zawierać orzechy arachidowe, inne orzechy, gorczycę.
Wartości odżywcze w 100g produktu: Wartość energetyczna: 1680kJ/401kcal; Tłuszcz: 19g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 11g; Węglowodany: 48g w tym cukry 25g; Błonnik: 2,3g; Białko:7g; Sól: 0,52g.
Waga:750g