Naleśniki w proszku EMIX 5 KG
Opakowanie 5 KG
Do sporządzenia ciasta z 0,5 kg należy przygotować:
- 1 litra wody pitnej
- 4 łyżki oleju roślinnego
- 0,6 kg proszku
Sposób przyrządzenia:
- Do odpowiedniego naczynia wsypać 0,6 kg proszku.
- Dodać wodę i olej.
- Miksować przez kilka minut do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.
- Smażyć naleśniki po obu stronach do złocistej barwy na dobrze rozgrzane patelni
Składniki: mąka PSZENNA, cukier, skrobia PSZENNA, JAJA w proszku, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; MLEKO odtłuszczone w proszku, sól aromat.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna: 1478 kJ / 353 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 68 g, w tym cukry 7,6 g
Błonnik 1,9 g
Sól 1,36 g
Białko 14 g