Ekologiczne paluszki żytnie Naura wypiekane są z pełnoziarnistej mąki z ziaren żyta, pochodzących z kontrolowanych gospodarstw ekologicznych. Paluszki nie zawierają wodorowęglanu sodu – substancji spulchniającej, a ich struktura jest wynikiem dodatku naturalnego zakwasu żytniego. Charakterystyczny smak paluszków został wzmocniony poprzez dodatek różowej soli himalajskiej. Produkowane są bez dodatku cukru i syropu glukozowo-fruktozowego. Idealne jako zdrowa przekąska między posiłkami lub na imprezę jako zdrowa alternatywa dla klasycznych paluszków, które zawierają sztuczne dodatki do żywności.
SKŁADNIKI PRODUKTU Mąka żytnia pełnoziarnista* 86,7 %, olej kokosowy* 6,5%, woda, zakwas żytni* 2,2% (mąka żytnia*, woda), sól himalajska 0,98 % (*z rolnictwa ekologicznego).
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
kJ 1684
kcal 398
Tłuszcz 4,6 g
Kwasy 2,2 g
Węglowodany 78 g
Cukry 5,5 g
Białko 10 g
Sól 0,98 g
Błonnik 2,2 g