Ekologiczne paluszki orkiszowo-owsiane z kurkumą Naura powstają na bazie pełnoziarnistych mąk, pochodzących z ekologicznych gospodarstw rolnych. Paluszki zostały wzbogacone o kurkumę, która nadaje im charakterystyczny kolor i wzmacnia ich smak. Przekąska nie zawiera wodorowęglanu sodu – substancji spulchniającej, a jej struktura jest wynikiem dodatku naturalnego zakwasu orkiszowego. Charakterystyczny smak paluszków został wzmocniony poprzez dodatek różowej soli himalajskiej. Paluszki są wyjątkowo chrupkie, smaczne i stanowią zdrową alternatywę dla klasycznych przekąsek, które zawierają sztuczne dodatki do żywności. Produkt bez dodatku cukru, odpowiedni dla wegan i wegetarian.
SKŁADNIKI PRODUKTU Mąka owsiana pełnoziarnista* 55 %, mąka orkiszowa pełnoziarnista* 31,4%, olej kokosowy* 6,5%, woda, zakwas orkiszowy* 2,2% (mąka orkiszowa*, woda), sól himalajska 1,1%, kurkuma* 0,3% (*z rolnictwa ekologicznego).
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
kJ 1640
kcal 388
Tłuszcz 5,4 g
Kwasy 3,6 g
Węglowodany 71 g
Cukry 3,1 g
Białko 11 g
Sól 1,1 g
Błonnik 5,1 g