Pakowarka próżniowa Switch On VS-A0101 zgrzewarka próżniowa
Zabezpiecz ulubione produkty spożywcze przez zepsuciem. Technologia pakowania próżniowego ogranicza dostęp niekorzystnych czynników, które doprowadzają do "starzenia" się pokarmów. Zapakowane próżniowo produkty wilgotne (wędlina, mięso) nie wysychają, sypkie takie jak cukier nie brylują się, a kawa nie traci aromatu (podobnie jak inne aromatyczne artykuły). Ponadto nie wchłaniają zapachów z innych produktów, które przechowujemy w lodówce czy szafce.
Jedzenie nieuchronnie podlega przemianom chemicznym, spowodowanym głównie przez działanie: drobnoustrojów, temperatury, enzymów, powietrza. Powietrze jest jednym z głównych przyczyn psucia się żywności. Procesy utleniania sprawiają, że żywność traci właściwości odżywcze, smak i jakość. Można jednak temu zapobiec. Próżniowe pakowanie żywności przedłuży trwałość przechowywanych w ten sposób produktów i potraw.
Warzywa wysychają. Owoce pleśnieją. Tłuszcze jełczeją. Żywność może psuć się na wiele sposobów. Głównymi czynnikami przyspieszającymi psucie żywności są:
- powietrze
- drobnoustroje
- wilgoć
- temperatura
- światło
Aby uchronić żywność przed zepsuciem lub spowolnić ten proces, należy jedzenie odizolować od czynników zewnętrznych, wpływających na jakość przechowywanej żywności.
Jedną z najlepszych metod ochrony żywności przed czynnikami zewnętrznymi jest przechowywanie żywność w opakowaniu próżniowym, w odpowiedniej temperaturze, bez dostępu słońca.
Specyfikacja pakowarki próżniowej:
- Idealne porcjowanie produktów spożywczych
- Silna pompa ssąca
- Jednoczesne pakowanie próżniowe i zgrzewanie
- Oddzielna funkcja zgrzewania
- W zestawie rękaw foliowy 3 m, idealny do gotowania sous-vide oraz zamrażania
- Elektronicznie obsługiwana zgrzewarka
Moc: 140 W
Możliwość przechowywania w folii do -20 stopni Celcjiusza.