Pakiet: Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan / Jadłonomia po polsku.
Pakiet składa się z następujących pozycji: - Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan - Jadłonomia po polsku
Zawartość pakietu
Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan
Podtytuł: Kuchnia roślinna ? 100 przepisów nie tylko dla wegan
Autor: Dymek Marta
EAN: 9788363696351
Strony: 282
Oprawa: twarda
Wydawca: Wydawnictwo Dwie Siostry
Pierwsza książka kucharska twórczyni Jadłonomii najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej.Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia?Do czego wykorzystać natkę marchewki?Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół?Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek znanej z programu Dzień Dobry TVN autorki Jadłonomii, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013.Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.
Jadłonomia po polsku
Autor: Dymek Marta
EAN: 9788366335875
Strony: 280
Oprawa: twarda
Wydawca: Wydawnictwo Marginesy
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników.Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków.Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi.W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę.Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni.A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami.