OWOLOVO
Mus jabłkowy Jabłkowo
200 g
5szt
Mus tylko z polskich odmian jabłek 100% owoców, bez dodatku cukru, z dodatkiem witaminy C. Świeże jabłka, myte, przetarte, pasteryzowane. Najlepsze jabłka z Polski!
Opis
Mus jabłkowy Owolovo Jabłkowo ma w swoim składzie jedynie jabłka! To produkt, który powstał w 100% z polskich odmian tego pysznego owocu. Proces tworzenia musu zaplanowano tak, aby saszetka zawierała możliwie najbardziej naturalne składniki. Wszystko zaczyna się od zebrania świeżych jabłek. W kolejnym kroku są one dokładnie myte. Czyste owoce o błyszczących skórkach zostają przetarte, a na końcu mus jest pasteryzowany. Zapakowanie go w wygodną do użytkowania saszetkę kończy proces produkcji.
Zastosowanie musu jabłkowego Owolovo Jabłkowo jest wyjątkowo proste. Przede wszystkim można go po prostu otworzyć i cieszyć się smakiem pysznych polskich jabłek. Chętni mogą go także wykorzystać jako dodatek do ciast, babeczek, placuszków czy też naleśników. Świetnie sprawdzi się z ciepłymi potrawami podawanymi na słodko lecz może być również dodawany do lodów, aby stworzyć ciekawy deser.
Znaczącą zaletą tego musu jest jego opakowanie. Forma saszetki sprawia, że z łatwością wrzucić można go do plecaka, torebki lub nawet kieszeni. Dzięki temu zabrać można go właściwie wszędzie - od klasycznego spaceru po parku, przez zwiedzanie zabytkowego miasta, aż po wielogodzinną górską wyprawę.
Produkt nie zawiera żadnych dodatkowych słodzików ani cukrów. Dzięki temu można prawdziwie poczuć pełen smak zawartych w nim jabłek. Warto również pamiętać o zawartej w tych owocach witaminie C. Marka Owolovo stawia bowiem na świeże i pyszne jabłka, które naturalnie są odpowiednio soczyste i słodkie. Dzięki temu ich produkty, takie jak musy, kojarzą się z naturalnością i doskonałą jakością.
Składniki - Owolovo Mus jabłkowy Jabłkowo 200 g
100% przecier z jabłek.
Wartości odżywcze
Na 100 g:
- Wartość energetyczna 210 kJ / 50 kcal
- Tłuszcz 0,1 g
- Węglowodany 11,7 g
- w tym cukry 10 g
- Białko 0,3 g
- Błonnik 0,5 g
- Sól (zawartość wynikająca z obecności naturalnie występującego sodu) 2 mg