Owocowe fantazje naleśniki tarty i musy
Propozycje słodkich deserów z owocami w roli głównej oraz praktyczne porady, pomocne dla każdego cukiernika amatora. Od bavarese z melona i brzoskwiń w winie musującym po zabajone z karmelizowanymi jabłkami i palaczinki z malinami i ricottą. Śliwki w syropie z lodami Bezy z kremem kasztanowym Brzoskwiniowa melba Mrożona zupa owocowa Naleśniki z figami i migdałami Wiśnie w alkoholu Odbiorcy: - miłośnicy wszelkich deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie - osoby szukające niezobowiązującego upominku. Dlaczego warto przeczytać tę książkę - zawiera niezbędne informacje o właściwościach poszczególnych owoców i sposobach przygotowywania z nich nie tylko ciast czy naleśników, ale również przetworów czy sałatek - proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle efektowny - staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom.
- Autor: Praca Zbiorowa,
- Wydawnictwo: Jedność,
- Kod kreskowy: 9788376608013