Zestaw n2 owoców liofilizowanych 100 gram
Owoce zamknięte w opakowaniu by cieszyć się ich smakiem cały rok!
Proces liofilizacji polega na całkowitym odwodnieniu produktów, ich smak zostaje mocno wyostrzony nie zmieniając zanadto przy tym kształtu owoców. Znajdzie się dla nich szereg zastosowań w kuchni, od owsianek i koktajli, przez wypieki do dań wytrawnych.
Ananas liofilizowany oprócz niezwykłych walorów smakowych posiada witaminy: A, E, K, C, B1, B2, B3, B6, H, kwas foliowy oraz minerały takie jak: wapń, żelazo, mangan, sód, fluor, miedź, cynk, fosfor, magnez, potas. W jego składzie nie brakuje również błonnika regulującego prawidłową prace układu pokarmowego oraz antyoksydantów (przeciwutleniaczy), które neutralizują nadmiar wolnych rodników w organizmie.
Wiśnia liofilizowana swoje cenne właściwości wiśnia zawdzięcza m.in. dużym ilościom żelaza, miedzi, sodu, manganu, potasu, fosforu, wapnia czy witaminie C, P, A oraz z grupy B. W wiśni obecna jest również pektyna, która przyśpiesza tempo trawienia, obniża poziom „złego” cholesterolu, pomaga pozbyć się z organizmu szkodliwych toksyn
Borówka amerykańska liofilizowana oprócz niezwykłych walorów smakowych posiada witaminy: A, C, E, K, B6 a ponadto magnez, fosfor, żelazo, cynk, potas, sód i wapń. Borówka amerykańska to jeden z najzdrowszych owoców na świecie. Owoce te doskonale wpływają na pracę mózgu, poprawiają pamięć oraz wzrok, a przede wszystkim są niezwykle bogate w przeciwutleniacze zapobiegające starzeniu.
Produkty liofilizowane są wysoce higroskopijne. Po otwarciu opakowania z liofilizatem, w celu dalszego przechowywania pozostałego w opakowaniu produktu należy takie opakowanie szczelnie zamknąć, chroniąc przed dostępem powietrza i wilgoci.
Owocki pakowane są co 2 tygodnie i na bieżąco dostarczane. U nas produkt nie leży bo tak smaczny i zdrowy, że migiem znika :)
Smacznego :)