Zestaw nr1 owoców liofilizowanych 100 gram
Letnie owoce zamknięte w opakowaniu by cieszyć się ich smakiem cały rok!
Proces liofilizacji polega na całkowitym odwodnieniu produktów, ich smak zostaje mocno wyostrzony nie zmieniając zanadto przy tym kształtu owoców. Znajdzie się dla nich szereg zastosowań w kuchni, od owsianek i koktajli, przez wypieki do dań wytrawnych.
Truskawki liofilizowane bogate są w witaminy z grupy B oraz witaminy: C, A, E, PP, kwas foliowy a także mikroelementy takie jak: żelazo, wapń, fosfor, magnez i mangan
Maliny liofilizowane bogate są w witaminy: C, E, B1, B2, B6, kwas foliowy oraz minerały takie jak: potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo.
Owoce leśne liofilizowane by zachować ich niepowtarzalny smak, intensywny kolor i aromat zostały poddane specjalnemu procesowi mieszania i „prasowania” czego efektem są przepyszne „słupki”. Poddane procesowi liofilizacji, zmniejszył swoją wagę z zachowaniem wartości odżywczych. Posiadają te same witaminy i wartości odżywcze, co świeże owoce leśne.
Produkty liofilizowane są wysoce higroskopijne. Po otwarciu opakowania z liofilizatem, w celu dalszego przechowywania pozostałego w opakowaniu produktu należy takie opakowanie szczelnie zamknąć, chroniąc przed dostępem powietrza i wilgoci.
Owocki pakowane są co 2 tygodnie i na bieżąco dostarczane. U nas produkt nie leży bo tak smaczny i zdrowy, że migiem znika :)
Smacznego :)