Owoce Camu Camu Sproszkowane BIO 150 g Bio Planet
Jagody Camu Camu Sproszkowane BIO 150 g Bio Planet
Naturalna witamina C
Ekologiczne sproszkowane owoce camu camu, pochodzące z wilgotnych lasów amazońskich, charakteryzują się przyjemnym, lekko cierpkim smakiem. Mogą stanowić cenny dodatek do diety. Ze względu na wysoką wartość odżywczą, zyskują coraz większą popularność. Doskonale komponują się z innymi smakami, nadając im egzotycznego charakteru. Polecamy jako dodatek do koktajli, soków, lodów, sałatek, jogurtów i innych deserów.
Camu Camu to największe naturalne źródło witaminy C. Owoc ten ma 30 razy większą zawartość witaminy C niż pomarańcze i cytryny i znacznie wyższy niż acerola. Zawierają duże ilości błonnika i przeciwutleniaczy.
Sproszkowane Camu Camu cechuje się silnym działaniem przeciwutleniającym, wzmacniającym oraz lekko moczopędnym.
Składniki:
camu camu sproszkowane* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Zalecane spożycie:
ok. 2 g dziennie (połowa małej łyżeczki) jako dodatek do wody, soku, smoothie, jogurtu lub musli.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna - 1325 kJ / 316 kcal
Tłuszcz - 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 52 g
w tym cukry - 3,7 g
Błonnik - 26 g
Białko - 7,2 g
Sól - 0,2 g
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Kraj pochodzenia składników: Peru
Certyfikat: BIO