Uwaga
OFEROWANY PRODUKT POCHODZI Z: WYSTAWY, KOŃCÓWEK NAKŁADÓW LUB ZWROTU WYSTĘPUJE JEDNO LUB KILKA Z USZKODZEŃ TYPU: RYSY, ZAGIĘCIE, ZABRUDZENIE, NADERWANIE, UBITY NAROŻNIK
Zeszyt GASTROnomiczny. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Zeszyt do nauki zawodu. Kwalifikacja HGT.02. Część 1 - OUTLET
Autor: praca zbiorowa
EAN: 9788302211515
Typ publikacji: podręcznik szkolny
Strony: 224
SID: 3427969
Zeszyt GASTROnomiczny. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kucharz. Zeszyt do nauki zawodu. Kwalifikacja HGT.02. Część 1 - OUTLET
Zeszyt GASTROnomiczny to publikacja skorelowana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Może też z powodzeniem pomagać w nauce z innych podręczników. Publikacja zawiera ćwiczenia obejmujące ocenę jakości środków spożywczych, zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w produkcji gastronomicznej, proces produkcyjny oraz zagadnienia z zakresu przypraw, tłuszczy, warzyw, owoców, przetworów nabiałowych, jaj oraz przetworów zbożowych.W zeszycie ćwiczeń duży nacisk położony jest na zrozumienie procesów zachodzących w trakcie obróbki żywności, rozpoznawanie poszczególnych surowców. Zeszyt GASTROnomiczny obfituje w ćwiczenia typu: wybór właściwego terminu do uzupełnienia zdania, przyporządkowanie poprawnych nazw do siebie lub / i do ilustracji, ocena prawdziwości zdania i jego ewentualna poprawienie, uzupełnianie tekstu (z podpowiedziami lub bez), krzyżówki. Publikacja zawiera też typowe zadania otwarte, które mają pobudzić kreatywność.Ponad 300 zdjęć zamieszczonych w zeszycie ćwiczeń znajduje się także pod kodami QR, tak by można je było obejrzeć z bliska, np. na urządzeniu mobilnym. Pod kodami QR zamieszczono także filmy, które mogą urozmaicić naukę. Po każdym dziale znajduje się podsumowanie, zawierające diagram i / lub grę typu memory. Wszystkie karty do poszczególnych gier z zeszytu ćwiczeń można połączyć w jedną dużą rozgrywkę.