OTRĘBY PSZENNE
Polecamy jako dodatek do płatków, musli, jogurtów, kefirów, mleka, a także ciast, placków i chleba.
Mąkę produkujemy w naszym młynie o tradycji sięgającej 1780 roku. Młyn znajduje się nad rzeką Nysa Kłodzka w małej wsi Krasna Góra w województwie opolskim. Aktualnie posiadamy maszyny zamontowane w latach 1920/1930, które po dzisiejszy dzień ciężko pracują. Daje nam to możliwość zaoferowania klientowi tradycyjnej mąki bez dodatków chemicznych.
MŁYN KRASNA GÓRA - NAJLEPSZE Z NATURY
Nasza pełna oferta na allegro:
MĄKA PSZENNA TYP 550 LUKSUSOWA
Jest to mąka najjaśniejsza w naszej ofercie. Polecamy do domowych wyrobów takich jak: ciasta, pączki, kluski, racuchy, pierogi, makarony, pizza, itp.
MĄKA PSZENNA TYP 650 UNIWERSALNA
Jest to mąka pośrednia pomiędzy 550, a 750. Równie dobrze nadaję się do domowych wyrobów, jak i do wypieków chleba, bułek, chałek.
MĄKA PSZENNA TYP 750 CHLEBOWA
Jak sama nazwa wskazuje - idealna do wypieków chleba i nie tylko...
MĄKA PSZENNA TYP 1850 RAZOWA
Mąka ciemna. Do wypieku chleba, bułek.
MĄKA ŻYTNIA TYP 720
Idealna do przygotowania zakwasu chlebowego i zakwasu na żur, wypieku chleba.
MĄKA ŻYTNIA TYP 2000 RAZOWA
Mąka ciemna. Do wypieku chleba i także do przygotowania zakwasu.
MĄKA ORKISZOWA TYP 650
Mąka jasna. Posiada mniej glutenu od typowej pszenicy, jednak nadaje się do większości domowych wypieków. Chleby, bułki, ciasta, babki itp.
MĄKA ORKISZOWA TYP 1850 RAZOWA
Mąka ciemna. Idealna do wypieku pełnoziarnistego chleba, bułek.
MĄKA Z PŁASKURKI TYP 650
Mąka jasna. Idealna do wyrobu makaronów, ciast, jasnego chleba.
MĄKA Z PŁASKURKI TYP 1850 RAZOWA
Mąka ciemna. Nada się na chleb i bułki pełnoziarniste o pięknej ciemnej barwie.
OTRĘBY PSZENNE
Polecamy jako dodatek do płatków, musli, jogurtów, kefirów, mleka, a także ciast, placków i chleba.
OTRĘBY ŻYTNIE
Idealne jako dodatek do zup, sałatek, sosów, wypieku chleba.
OTRĘBY Z PŁASKURKI
Bogate w błonnik. Podobnie jak otręby pszenne można dodawać do płatków, musli, jogurtów, kefirów, mleka, a także ciast, placków i chleba.