Otręby orkiszowe to naturalny produkt, który powstaje w procesie przemiału szlachetnego ziarna orkiszu na mąkę.
To idealne źródło błonnika, który sprzyja dobremu trawieniu i pomaga osobą mającym problemy z układem pokarmowym.
Regularne spożycie otrąb orkiszowych obniża poziom cholesterolu, poprawiają pracę jelit i zapobiegają zaparciom. Dzięki swoim właściwością warto włączyć je do swojej codziennej diety.
Stanowią doskonały dodatek do jogurtu, mleka, musli, płatków, zup, sałatek oraz wypieku chleba.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 1134 kJ / 273 kcal
- Białko: 19,2 g
- Błonnik: 39,5 g
- Węglowodany: 18,5 g
- Cukry: 0 g
- Tłuszcze: 4,8 g
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Termin Przydatności: 26-06-2021