Idealna, ręczna ostrzałka do noży. Ostrzałka posiada niski profil. Płytki ze spiekanego węglika, szybko zmieniają kształt tępego ostrza w czym również pomaga im ceramiczne wykończenie zapewniając świetną obróbkę. Ostrzałka posiada 3 strefy ostrzenia, z czego dwie są regulowane poprzez pokrętło znajdujące się na górze. Wykonana została z lekkiego polimeru. Rączka zapewnia szeroki chwyt i stabilność podczas pracy. Antypoślizgowa podstawa dodaje nam bezpieczeństwa w trakcie ostrzenia.
Zaleca się ostrzyć:
- 14° - 20° - nóż kuchenny, do filetowania, narzędzia do precyzyjnego cięcia,
- 20° - 22° - noże EDC, scyzoryki,
- 22° - 24° - duże foldery EDC, noże myśliwskie, outdoorowe, taktyczne i survivalowe.
Powierzchnie ostrzące:
- ostrzałka V coarse z węglika wolframu, do ostrzenia mocno stępionej krawędzi,
- ostrzałka V fine ceramiczna do szybkiego podostrzania i finalnego polerowania,
- jednostronna ostrzałka ceramiczna do ostrzenia nożyczek