OSTRZAŁKA osełka noży manualna ANYSHARP CLASSIC
Specyfikacja techniczna
- Id produktu: 85419
- Kolor: czarny
- Symbol producenta: asksblk
- Średnica: 6,0 cm
- Typ: ręczna
- Element ostrzący: z węglika wolframu
- Obudowa: tworzywo sztuczne
- Model: anysharp classic
- Dodatkowe informacje: przyssawki mocujące do blatu
- Przeznaczenie: do noży, do noży z ząbkami
- Rodzaj: ostrzałka
- Wysokość: 6,5 cm
--------------------------------------------
Możliwość stosowania:
Profesjonalna ostrzałka do noży kuchennych AnySharp Classic czarna
Osełka firmy AnySharp to zdecydowanie jeden z najpopularniejszych oraz najskuteczniejszych produktów do ostrzenia noży dostępnych na rynku.
Dzięki ostrzałce AnySharp nawet najbardziej stępione noże znów będą jak nowe, umożliwiając nam tym samym szybkie i proste przygotowywanie ulubionych potraw.
Z pewnością przypadnie ona do gustu każdemu miłośnikowi kuchni, który ceni sobie dobrze naostrzone noże.
Wykonana została najwyższej jakości materiałów, dzięki czemu posłuży w kuchni przez wiele lat, pozwalając cieszyć się solidnie naostrzonymi nożami.
Mała i praktyczna
Niewielki rozmiar ostrzałki sprawia, że nie zajmuje ona zbyt wiele miejsca w naszej kuchni.
Może być przechowywana niemalże w każdym miejscu w naszym domu; w szafce, skrzynce narzędziowej czy szufladzie.
Ponadto, ostrzałka została zaprojektowana i wykonana z najwyższą starannością oraz dbałością o każdy szczegół.
Unikalny, kolorowy design sprawia, że doskonale będzie się prezentować wyeksponowana na kuchennej półce czy blacie.
Koniec z tępymi nożami!
AnySharp w prosty sposób naostrzy nawet najbardziej stępione noże, umożliwiając szybkie przygotowanie rozmaitych dań.
Ostrzałka przywróci doskonałą krawędź tnącą ostrza dzięki czemu krojenie wędlin, pieczywa, mięsa, warzyw i owoców już nigdy więcej nie będzie sprawiało choćby najmniejszych kłopotów.
Specjalna konstrukcja pozwala przymocować osełkę na powierzchniach, takich jak:
- blat kuchenny
- płytki
- lodówka
- szkło
W tym celu wystarczy docisnąć ostrzałkę i opuścić dźwignię w dół.
Antypoślizgowa przyssawka zapewnia również stabilność oraz bezpieczeństwo podczas procesu ostrzenia, chroniąc nas przed skaleczeniami.
Ważne!
Dokładnie wyczyść miejsce, w którym zamierzasz przymocować ostrzałkę. Powierzchnia ta powinna być sucha, odtłuszczona i gładka.
Dziecinnie prosta w użyciu
Dokładnie oczyść swój nóż - upewnij się czy jest czysty i suchy.
Włóż ostrze noża między płytki ostrzące tak, by rączka noża znajdowała się blisko ostrzałki.
Następnie przyciągnij nóż do siebie między płytkami do momentu, aż otrzymasz satysfakcjonujący Ciebie poziom ostrości.
Wystarczy tylko kilka pociągnięć a twój nóż będzie jak nowy.
Na końcu pamiętaj aby dokładnie wyczyścić blat kuchenny oraz nóż z metalowych opiłków powstałych podczas procesu ostrzenia.