OSTRZAŁKA DO NOŻY STALKA ANY SHARP CLASSIC STALKA SREBRNA
✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅
Sekretem skuteczności ostrzałki AnySharp® Classic silver są trójkątne płytki ostrzące, wykonane zwęglika wolframu. To nowoczesny i zaawansowany materiał, powstający w wyniku syntezy metalicznego wolframu i węgla, w bardzo wysokich temperaturach dochodzących nawet do 2000 °C.
Dzięki bardzo wysokiej twardości, porównywalnej do najtwardszego minerału na Ziemi - diamentu, możliwe jest łatwe skrawanie np. stalowego lub nierdzewnego ostrza, a płytki ostrzące biją na głowę swoją skutecznością, ale i żywotnościąnarzędzia takie jak osełka diamentowa czy ostrzałki ceramiczne lub kamienne, których kółeczka ostrzące są jedynie napylone warstwą ścierną.
Dopełnieniem skuteczności ostrzenia jest solidne, nieruchome podparcie ostrzarki AnySharp®, dzięki gumowej przyssawce z dźwignią -PowerGrip®. Dzięki tak skutecznej stabilizacjipłytek ostrzących, proces ostrzenia jest dokładniejszyi bardziejefektywny w porównaniu z ostrzałkami przytrzymywanymi drugą ręką.
Budowa ostrzałki AnySharp Classic
- Naciśnięcie dźwigni spowoduje przyssanie ostrzałki.
- Płytki ostrzące z węglika wolframu.
- Osłona chroniąca nóż przed uszkodzeniem.
- Korpus z wytrzymałego tworzywa. W wersjach PRO jest on wykonany z metalu.
- Przyssawka PowerGrip®, to dzięki niej nie musisz przytrzymywać ostrzałki drugą ręką.
Jakie noże mogę naostrzyć?
- gładkie
- ząbkowane np. nóż do chleba
- nierdzewne
- ze stali węglowej
- tytanowe
- finki, scyzoryki
- tasaki, noże myśliwskie
- siekiery
Jakich noży nie ostrzyć?
- ceramicznych
- z drobnymi ząbkami np. noże do steków
Jak ostrzyć nóż ostrzałką AnySharp?
1. Przyssij ostrzałkę
Ostrzałkę dociśnij lekko do blatu i opuść dźwignię w dół.
2. Naostrz nóż, przeciągając go między płytkami
Przeciągaj nóż do siebie, aż będzie ostry, tak jak lubisz.
Gwarancja obejmuje całą ostrzałkę AnySharp®. Żywotność płytek ostrzących to 10.000 przeciągnięć nożem. Będziesz cieszyć się ostrzałką na nowo ponieważ będzie ostrzyła jak nowa!