Witam
Profesjonalna ostrzałka o dużej mocy 300W z dwiema tarczami:
# tarczą ścierną do wyprowadzenia ostrza noża masarskiego,jak do kutra
# tarczą filcową do końcowego wyprowadzenia ostrza
Uwaga ostrzałka do noży posiada inne obroty niż w zwykłych szlifierkach.
Obroty tarcz od dołu do góry,zapewniają optymalną pracę ostrzałki
Dane techniczne:
zasilanie I fazowe 230V~50Hz
max.moc 300W
praca dorywcza S2
prędkość obrotowa 2960/min.
Ostrzałka posiada dwie tarcze o średnicy 150mm :
# tarczę polerską filcową 150x22mm wykonaną z bardzo twardego filcu
na który nanosi się pastę polerską,aby wyprowadzić ostrze z tzw.drutu,
nie trzeba już wyprowadzać ostrza na gładziku,bądź marmurku,potem
tylko parę pociągnięć na stalce i nóż jest ostry jak jad węża!
# tarczę lamelową z listkami ściernymi 150x25mm o gradacji 100 korn,
na tej tarczy wyprowadzamy wstępnie ostrze do momentu tzw.drutu.
Ostrzałka pracuje bardzo stabilnie bez wibracji,lecz dla bezpieczeństwa
lepiej zamocować ją do stołu śrubami lub ściskami stolarskimi.
Ostrzałka posiada oświetlenie ruchome,którym łatwo oświetlisz
swoje stanowisko pracy (żarówki nie ma na wyposażeniu)
Mając tą ostrzałkę nigdy nie przegrzejesz ostrza swojego noża,
jak to bywa w zwykłych szlifierkach.
Do ostrzałki dodaje GRATIS w postaci:
# orginalną niemiecką pastę polerską zieloną do naniesienia
na tarczę filcową
# okulary ochronne zalecane do pracy w trakcie ostrzenia,
pamiętaj nawet mały opiłek z tzw.drutu z ostrzenia,lub okruchy pasty
może spowodować uszczerbek na zdrowiu
Ostrzałkę polecam głównie masarzom,kucharzom,którzy
muszą szybko naostrzyć nóż w trakcie pracy,kto umie już naostrzyć
może naostrzyć nóż do kutra,zaoszczędzając czas i koszty ostrzenia,
które do tanich nie należą.
W hotelach kucharzom gdzie nóż do warzyw,czy pokrojenie ładnych steków
jest elementem kluczowym.
Należy pamiętać że tylko i wyłącznie tępym nożem dochodzi do skaleczeń
powtarzając nieudane cięcie,ostrym nożem dokonuje się jedno cięcie
zamierzone bez powtarzania.
Ostrzenie noża jest bardzo szybkie:
Na tarczy lamelowej wykonujemy 3 pociągnięcia z każdej strony noża.
Tarczę filcową pokrywamy w trakcie pracy pastą polerską,po czym
wyprowadzamy ostrze na gotowo,potem tylko na stalce pociągnąć i nóż
jest ostry jak jad węża.
Jeżeli Twoja praca bądź hobby wymaga bardzo ostrego noża to
właśnie dla Ciebie jest ta ostrzałka z dużą mocą 300W
(nożem nie zatrzymie się tarczy jak to bywa w słabszych modelach)
Zapraszam Drodzy Państwo do zakupu