OstroVit Protein Pancakes, czekolada, 2000g
Data minimalnej trwałości: 26.4.2024
OstroVit Protein Pancakes to pyszne, pożywne naleśniki na bazie mąki owsianej i koncentratu białka serwatkowego, bez dodatku cukru. Naleśniki Wysokobiałkowe OstroVit to idealna propozycja na szybkie, zdrowe i lekkie śniadanie lub kolację, słodką przekąskę czy odżywczy posiłek po treningu. Doskonale smakują prosto z patelni, bez żadnych dodatków, ale można je urozmaicić świeżymi owocami, jogurtem, słodką polewą, miodem, dżemem czy masłem orzechowym.
2000 g przepysznych pancakes w opakowaniu
Z opakowania można przygotować 40 porcji
Bez dodatku cukru
Produkt wysokobiałkowy
Nowa udoskonalona wersja
5 wersji smakowych!
OstroVit Protein Pancakes
Główne źródło białka stanowi koncentrat białka serwatkowego, wzbogacone o białka jaj i białka mleka. Koncentrat białka serwatkowego stanowi doskonałe źródło pełnowartościowego białka zwierzęcego, które zawiera szeroki profil aminokwasów niezbędnych do budowy włókien mięśniowych. Intensywnie wspomaga proces wzrostu mięśni oraz wzmaga odbudowę włókien mięśniowych. Działa anabolicznie oraz antykatabolicznie - zapobiega rozpadowi tkanki mięśniowej. Zmniejsza uczucie zmęczenia oraz przyspiesza regenerację mięśni po treningu. Płatki owsiane to źródło bardzo wartościowych węglowodanów złożonych, witamin z grupy B, cynku, żelaza, magnezu oraz selenu. Ponadto owies zawiera największą zawartość błonnika pokarmowego spośród wszystkich zbóż, a co najważniejsze dominuje w nim zbawiennie wpływająca na nasze zdrowie frakcja błonnika rozpuszczalnego. Dodatkowo spora zawartość błonnika nierozpuszczalnego poprawia pracę jelit, daje uczucie sytości, co pozwala zmniejszyć kaloryczność posiłków.
Właściwości OstroVit Protein Pancakes
Doskonałe źródło łatwo przyswajalnych białek
Nie zawiera barwników, środków konserwujących
Łatwe do przygotowania
Doskonałe urozmaicenie codziennej diety
Przepyszny smak
Aż 29 g pełnowartościowego białka w jednej porcji
Wymieszać 3.5 miarki proszku (50 g) z 80 ml wody lub mleka. Mieszać do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji. Jeśli ciasto wydaje się zbyt gęste, należy dodać więcej mleka lub wody. Odczekać 3 minuty. Smażyć naleśniki z obu stron na gorącej, dobrze natłuszczonej patelni do uzyskania złocistego koloru.
Składniki
Mąka owsiana (zawiera gluten), koncentrat białek serwatkowych z mleka (zawiera lecytyny), białka mleka, białka jaj w proszku (zawierają regulator kwasowości: kwas cytrynowy), kakao 3%, aromat naturalny czekoladowy, aromat, sól, substancja słodząca: sukraloza.
Suplement diety. Zawiera substancje słodzącą.