OstroVit PROTEIN PANCAKE 2000g naleśniki
Naleśniki OstroVit to pyszna i odżywcza mieszanka białkowa na bazie koncentratu owsianego i białka serwatkowego, bez dodatku cukru. Głównym źródłem mieszanki jest koncentrat białka serwatkowego, wzbogacony o białka jaja i mleka. Koncentrat w surowicy jest doskonałym źródłem kompletnego białka zwierzęcego, które zawiera szeroki profil najważniejszych aminokwasów do budowy włókien mięśniowych. Intensywnie wspiera proces wzrostu mięśni i pomaga przywrócić włókna mięśniowe. Zapewnia działanie anaboliczne i antykataboliczne - zapobiega rozpadowi tkanki mięśniowej, zmniejsza zmęczenie i przyspiesza regenerację mięśni po treningu
Cechy białkowych naleśników OstroVit:
• szybki wzrost siły i masy
• przyjemny smak i optymalna cena
• wysokie stężenie białka
• szybki powrót do zdrowia po urazach
• zwiększa odporność
• wzmacnia układ sercowo-naczyniowy
• poprawia czynność jelit
• źródłem mieszanki jest koncentrat białka serwatki z mleka
WARTOŚĆ ODŻYWCZA Na 100g Na porcję % RWS
- Wartość energetyczna 1549 kJ /367 kcal 774 kJ / 184 kcal 9%
- Tłuszcz 4.9 g 2.5 g 4%
- - W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.1 g 0.5 g 3%
- Węglowodany 23 g 12 g 5%
- - W tym cukry 1.8 g 0.9 g 1%
- Białko 55 g 28 g 56%
- Sól 0.45 g 0.23 g 4%
*RWS - REFERENCYJNA WARTOŚĆ SPOŻYCIA DLA PRZECIĘTNEJ OSOBY DOROSŁEJ (8400 KJ / 2000 KCAL).
Składniki: Mąka owsiana (zawiera gluten), koncentrat białek serwatkowych z mleka (zawiera lecytyny), białka mleka, białka jaj w proszku (zawierają regulator kwasowości: kwas cytrynowy), aromaty, koncentrat soku buraczanego w proszku, sól, substancja słodząca: sukraloza.
Suplement diety. Zawiera substancje słodzącą.
Może zawierać soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, skorupiaki, ryby.
Jak spożywać Ostrovit Pancakes?
Wymieszać 3.5 miarki proszku (50 g) z 80 ml wody lub mleka. Mieszać do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji. Jeśli ciasto wydaje się zbyt gęste, należy dodać więcej mleka lub wody. Odczekać 3 minuty. Smażyć naleśniki z obu stron na gorącej, dobrze natłuszczonej patelni do uzyskania złocistego koloru.