OstroVit BCAA 2-1-1 200 g
OstroVit BCAA 2-1-1 to najwyższej klasy preparat dla osób aktywnych fizycznie, składający się wyłącznie z trzech aminokwasów rozgałęzionych, jakimi są: leucyna, walina oraz izoleucyna. Suplement nie zawiera zbędnych zbrylaczy, wypełniaczy i innych dodatków, a jego mikronizacja stoi na najwyższym poziomie. Idealna biodostępność produktu, została podyktowana wysokimi wymaganiami konsumentów.
200 g BCAA w opakowaniu
Produkt zawiera 20 porcji
Bez zbędnych substancji wypełniających
Stosunek zawartości aminokwasów 2:1:1 (leucyna, walina, izoleucyna)
BCAA - aminokwasy rozgałęzione
BCAA (Branched Chains Amino Acids) to aminokwasy rozgałęzione: leucyna, walina oraz izoleucyna. Owe związki nazywane są tak z racji rozbudowanego bocznego łańcucha w swojej chemicznej strukturze. Należą do grupy aminokwasów egzogennych, czyli niezbędnych w naszej diecie, gdyż nasz organizm sam nie potrafi ich produkować. Są nieodłączonym elementem syntezy większości białek, a ponad 30% naszych mięśni składa się właśnie z BCAA.
Niewątpliwe jest, że BCAA w naszej diecie jest fundamentalne, patrząc pod kątem nie tylko zdrowotnym, ale także budowania muskulatury, regeneracji po ciężkich treningach oraz redukcji tkanki tłuszczowej. Podaż BCAA powinna być zwiększona szczególnie u osób ciężko trenujących. Wraz ze wzrostem aktywności fizycznej, wzrasta zapotrzebowanie na niezbędne aminokwasy.
Właściwości składników zawartych w OstroVit BCAA 2-1-1:
Przyczyniają się do zwiększenia wytrzymałości mięśniowej
Podczas stosowania BCAA obserwuje się zwiększenie lipolizy, czyli zwiększenia utleniania kwasów tłuszczowych - idealny suplement do redukcji tkanki tłuszczowej
Suplementacja BCAA zmniejsza po treningowe zmęczenie fizyczne oraz psychiczne
Wiele badań jednogłośnie wskazuje na działanie antykataboliczne (przeciwdziała rozpadowi białek w tkance mięśniowej)
Korzystanie z BCAA jako źródła energii - pozwala zaoszczędzić nam glikogen mięśniowy
Udowodnione działanie regulujące pracę neuroprzekaźników
UWAGA! Ze względu na wysoką zawartość L-leucyny oraz L-izoleucyny produkt charakteryzuje się słabszą rozpuszczalnością oraz gorzkim posmakiem. Jest to naturalna cecha użytych surowców. Dobrym rozwiązaniem jest wymieszanie produktu w wodzie lub soku, delikatnie mieszając roztwór, bądź spożycie proszku bezpośrednio popijając wodą lub sokiem.