Ośmiorniczki w słonej zalewie są źródłem wielu minerałów i pierwiastków takich jak jod, cynk, selen, miedź, żelazo czy magnez.
Owoce morza są również bogate w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które są bardzo istotne dla pracy serca i naczyń krwionośnych.
Składniki: woda, ośmiorniczki* gotowane (Octopus vulgaris) (45%), sól, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas octowy; substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu; cukier.
Produkt może zawierać gorczycę, rybę, skorupiaki, jaja, gluten.
*- Wyprodukowano z mrożonych surowców. Obszar połowu ośmiornic: FAO 71, narzędzie połowowe: włoki.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 140 kJ / 33 kcal, tłuszcz 0,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g, węglowodany 0,3 g, w tym cukry 0,1 g, białko 6,6 g, sól 2,1 g.
Masa netto: 180 g
Przechowywać w temperaturze od + 2 °C do + 6 °C.
Po otwarciu opakowania produkt należy spożyć w ciągu 24 godzin.
Producent: SP „Santa Bremor” OOO, Katin Bor 106, Brześć 224025, Białoruś.