Osłonka poliamidowa 80/50,gr.0,04,bezbarwna,1000mb
DOMOWASPIZARNIA
Osłonka poliamidowa przeznaczona jest do parzenia i gotowania wędlin, kiełbas oraz
wielu innych wyrobów.
Wymiary osłonki poliamidowej:
Średnica po napełnieniu: 50mm
Szerokość: 80mm
Długość: 1000mb
Grubość: 0,04
Do czego używamy osłonek poliamidowych?
Możesz ją wykorzystać do wyrobu:
salcesonu,
pasztetowej,
kaszanki,
kiełbasy parzonej,
pasztetu,
smalcu,
i wielu innych podobnych, ale mniej popularnych wyrobów.
Jak używać osłonkę poliamidową?
Przed użyciem namocz ją przez około 15min w wodzie o temperaturze pokojowej. Zwiąż lub
zaciśnij klipsami jeden koniec poliamidu, wypełnij farszem, a na koniec zwiąż lub zaciśnij drugi
koniec osłonki.
Osłonki poliamidowe przeznaczone są do parzenia i gotowania wędlin.
Są one odpornę na temperaturę, nie przepuszczają pary wodnej, dzięki czemu wędliny nie zmieniają smaku.
Wielkość osłonki poliamidowej:
średnica po napełnieniu: 50mm
szerokość: 80mm
w krążku 1000m
Do czego używamy osłonek poliamidowych?
pasztetowa
kaszanka
kiełbasa parzona
pasztet
i tym podobne.
Jakie wyroby możemy zrobić w osłonce poliamidowej 80/50?
najczęściej jest to pasztetowa i kaszank, aczkolwiek możemy przygotować zależy od nas i od tego jakiej wielkości chcemy, aby był nasz wyrób.
Jak używać osłkę poliamidową?
naley ją przed użyciem namoczyć przez około 15min w temperaturze 20°C