Osłonka wędliniarska poliamidowa, porządna mocna folia o średnicy 95mm i długości 2mb
Osłonka poliamidowa parametry:
- średnica 95mm
- długość 2mb
Osłonka poliamidowa:
- nie przepuszcza tlenu, pary wodnej i promieni UV
- maksymalna temperatura w procesie parzenia wynosi 125°C.
- po obróbce termicznej chłodzić powietrzem, nie stosować szokowego natrysku zimną wodą.
- osłonki przechowywać w czystym, suchym i przewiewnym miejscu w temperaturze do 25°C.
- wytrzymałość termiczna: 125°C
- posiada atest PZH, dopuszczona do kontaktu z żywnością.
Sposób użycia:
Przed użyciem moczyć w wodzie o temperaturze max. 40°C przez około 15 minut. Podczas moczenia cała osłonka powinna być zanurzona w wodzie. Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać, a następnie poddać obróbce odpowiedniej dla danego rodzaju wędliny.
Termin przydatności:
Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.