Osłonka POLIAMIDOWA 1m fi40mm METKA CEBULOWA nadruk
Osłonka POLIAMIDOWA 1m fi40mm METKA CEBULOWA nadruk
Osłonka poliamidowa 1m fi40mm
Osłonka poliamidowa służy do przygotowywania domowych wyrobów garmażeryjnych i wędliniarskich. Pozwala na samodzielne przygotowanie bardzo popularnej metki cebulowej. Ponieważ jest ozdobiona nadrukiem "CEBULOWA" sprawia, że nasz domowy produkt nabiera charakteru i wygląda bardzo profesjonalnie.
Sposób użycia:
Przed użyciem moczyć w wodzie o temperaturze max. 40°C przez około 15 minut. Podczas moczenia cała osłonka powinna być zanurzona w wodzie. Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać a następnie poddać obróbce odpowiedniej dla danego rodzaju wędliny.
Maksymalna temperatura w procesie parzenia wynosi 125°C. Po obróbce termicznej chłodzić powietrzem, nie stosować szokowego natrysku zimną wodą. Osłonki przechowywać w czystym, suchym i przewiewnym miejscu w temperaturze do 25°C.
Specyfikacja:
- Szerokość rękawa na płasko 6,5cm
- Wyprodukowane w Polsce.
- Wytrzymałość termiczna: 125°C
Przepis domowa METKA CEBULOWA:
Składniki:
- 700g boczku surowego
- 300g podgardla
- duża cebula 2szt.
- łyżeczka pieprzu czarnego mielonego
- łyżeczka soli
- łyżeczka czosnku granulowanego
- łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- 2 łyżeczki majeranku
Przygotowanie:
Mięso myjemy, kroimy w paski i mielimy przez maszynkę o bardzo drobnych oczkach. Następnie mielimy cebule i dodajemy ją do mięsa. Przyprawiamy i wyrabiamy masę ok 10min to sprawi, że metka będzie miała gładszą konsystencję i łatwiej będzie się rozprowadzała na pieczywie. Tak przygotowane smarowidło możemy na jedną dobę pozostawić w szklanym naczyniu w lodówce, aby wszystkie składniki się dobrze połączyły. Teraz możemy napełnić metką cebulową osłonki przy użyciu odpowiedniego lejka lub nadziewarki, na końcach zamykamy ją zaciskarką przy pomocy metalowych klipsów.
Wszystkie niezbędne akcesoria do tego wyrobu są dostępne na naszych aukcjach: zaciskarka, klipsy, nadziewarka, sitka do maszynek.