Osłonka białkowa wędliniarska do kiełbas -do parzenia, wedzenia - równiez na zimno.
Pozwala samodzielne przyrządzanie wyśmienitych wędzonek lub parzonych wędlin takich jak żywiecka, krakowska, szynkowa, oraz kiełbas długo dojrzewających.
Parametry
Wytrzymałość termiczna: 100°C.
Opakownaie jednost.: 4 mb (±5%),
Średnica: 55 mm.
Kolor: Carmel lu Clear.
Użytkowanie
Przed napełnieniem moczyć osłonkę 15 min. w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1 L wody).
Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy.
Parzenie max temp. 75°C, wędzenie 90°C, obróbka zimnym dymem max. 40°C.
Posiada atest PZH.
Symbol: 310301
Firma BROWIN jest przedsiębiorstwem rodzinnym. Powstała w 1979 r. jako producent drożdży winiarskich. Obecnie na rynku ma silną i ugruntowaną pozycję, którą systematycznie umacnia. Stawiamy na edukację, której idea zawarta jest w naszym haśle: …bo domowe jest lepsze!