Osłonka białkowa, fi 80 mm, karmel, 300mb
DOMOWASPIZARNIA
Osłonka białkowa wykonana jest z naturalnych składników. Podstawowym budulcem
tej osłonki są włókna kolagenowe, pozyskiwane ze skór bydlęcych.
Średnica: 8cm
Długość: 300mb
Do czego używać osłonki białkowej:
Możesz w niej wyprodukować wędliny takie jak: kiełbasa krakowska, szynkowa,
mortadela, salami itp.,
Zrobisz w niej również inne wyroby wędzone, parzone oraz suszone.
Jak używać osłonki białkowej?
Przed nadziewaniem farszu, osłonkę namocz w letniej wodzie przez około 15min.
Następnie zawiąż jeden koniec osłonki przędzą wędliniarską lub zaciśnij klipsem,
zaaplikuj farsz i zwiąż lub zaciśnij drugi koniec.
Wskazówka:
Podczas nadziewania, ubijaj na bieżąco farsz. Ten zabieg sprawi, że farsz w osłonce
będzie zwarty i się nie rozpadnie podczas krojenia.
Osłonka białkowa
fi 80
karmel
Znajduje zastosowanie przy produkcji grubych kiełbas oraz innych wyrobów
wędliniarskich wędzonych i parzonych, takich jak kiełbasa:
szynkowa, czy golonkowa.
Zalety osłonek:
- nadają wyrobom naturalny wygląd,
- pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia,
- dobrze przepuszczają czynniki smakowe i zapachowe,
- przepuszczalne dla dymu i pary wodnej,
- wydajne w procesie produkcji,
- nadają się do nadrukowania,
- wytrzymałe przy napełnianiu i klipsowaniu.