Osłonka białkowa, fi 45 mm, karmel, 500mb
DOMOWASPIZARNIA
Osłonka białkowa wykonana jest z naturalnych składników. Podstawowym budulcem
tej osłonki są włókna kolagenowe, pozyskiwane ze skór bydlęcych.
Średnica: 4,5cm
Długość: 500mb
Do czego używać osłonki białkowej:
Możesz w niej wyprodukować wędliny takie jak: kiełbasa krakowska, szynkowa,
mortadela, salami itp.,
Zrobisz w niej również inne wyroby wędzone, parzone oraz suszone.
Jak używać osłonki białkowej?
Przed nadziewaniem farszu, osłonkę namocz w letniej wodzie przez około 15min.
Następnie zawiąż jeden koniec osłonki przędzą wędliniarską lub zaciśnij klipsem,
zaaplikuj farsz i zwiąż lub zaciśnij drugi koniec.
Wskazówka:
Podczas nadziewania, ubijaj na bieżąco farsz. Ten zabieg sprawi, że farsz w osłonce
będzie zwarty i się nie rozpadnie podczas krojenia.
Osłonka białkowa
fi65 (0,5mb /1kg farszu)
Do czego używać osłonki białkowej?
✓ jest wykorzystywana do produkcji wędlin takich jak: krakowska, mortadela itp.
✓ przepuszcza dym
✓ wyroby można wędzić, poduszać, suszyć i parzyć
Jak używać osłonki białkowej?
Przed nadzianiem farszem, należy osłonkę namoczyć w letniej wodzie przez około 15min.
Co to jest osłonka białkowa?
Osłonka wykonana jest w wysokiej jakości włókna kolagenowego, a podstawowym surowcem do jej produkcji są skóry bydlęce.