Osłonka 1m fi40mm METKA CEBULOWA nadruk POLIAMIDOWA
Osłonka POLIAMIDOWA 1m fi40mm METKA CEBULOWA nadruk
Osłonka poliamidowa 1m fi40mm
Osłonka poliamidowa służy do przygotowywania domowych wyrobów garmażeryjnych i wędliniarskich. Pozwala na samodzielne przygotowanie bardzo popularnej metki cebulowej. Ponieważ jest ozdobiona nadrukiem "CEBULOWA" sprawia, że nasz domowy produkt nabiera charakteru i wygląda bardzo profesjonalnie.
Sposób użycia:
Przed użyciem moczyć w wodzie o temperaturze max. 40°C przez około 15 minut. Podczas moczenia cała osłonka powinna być zanurzona w wodzie. Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać a następnie poddać obróbce odpowiedniej dla danego rodzaju wędliny.
Maksymalna temperatura w procesie parzenia wynosi 125°C. Po obróbce termicznej chłodzić powietrzem, nie stosować szokowego natrysku zimną wodą. Osłonki przechowywać w czystym, suchym i przewiewnym miejscu w temperaturze do 25°C.
Specyfikacja:
- Szerokość rękawa na płasko 6,5cm
- Wyprodukowane w Polsce.
- Wytrzymałość termiczna: 125°C
Przepis domowa METKA CEBULOWA:
Składniki:
- 700g boczku surowego
- 300g podgardla
- duża cebula 2szt.
- łyżeczka pieprzu czarnego mielonego
- łyżeczka soli
- łyżeczka czosnku granulowanego
- łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- 2 łyżeczki majeranku
Przygotowanie:
Mięso myjemy, kroimy w paski i mielimy przez maszynkę o bardzo drobnych oczkach. Następnie mielimy cebule i dodajemy ją do mięsa. Przyprawiamy i wyrabiamy masę ok 10min to sprawi, że metka będzie miała gładszą konsystencję i łatwiej będzie się rozprowadzała na pieczywie. Tak przygotowane smarowidło możemy na jedną dobę pozostawić w szklanym naczyniu w lodówce, aby wszystkie składniki się dobrze połączyły. Teraz możemy napełnić metką cebulową osłonki przy użyciu odpowiedniego lejka lub nadziewarki, na końcach zamykamy ją zaciskarką przy pomocy metalowych klipsów.