{product_name}
Informacje ogólne:
Kawior ze Sterleta (Acipenser ruthenus), jednego z mniejszych gatunków jesiotra, występującego niezwykle rzadko. Dzięki swoim szaro-złotym jajeczkom kawior ze Sterleta był niegdyś równie ceniony w rankingu jakości zarówno przez rosyjskich carów, irańskich szachów jak i austriackich cesarzy. Kawior Sterlet zniknął z rynku 50 lat temu, ale teraz powraca dzięki Mottra. Gwarantujemy ekologiczny sposób pozyskania oraz brak konserwantów.
Wyjątkowe cechy kawioru Mottra:
- Kawior Mottra ma bardzo łagodny i subtelny smak, wysoko ceniony przez koneserów.
- Kawior Mottra jest pozbawiony rybnego posmaku.
- Kawior Mottra nie posiada smaku alg; ryby Mottra pływają w krystalicznie czystej artezyjskiej wodzie.
- Kawior Mottra nie ma ostrego posmaku, gdyż jest przechowywany w surowo kontrolowanych chłodnych temperaturach. Ostrzejszy posmak jest charakterystyczny dla nieprawidłowo przechowywanych kawiorów puszkowanych. Za jego powstawanie jest odpowiedzialny kwas mlekowy, oraz inne niż sól dodatki.
- Mottra całkowicie gwarantuje jakość swojego produktu.
- Kawior Mottra nie klei się, ze względu na zminimalizowanie ilości użytej soli.
- Kawior Mottra nie jest mokry ani papkowaty. To świadczy o braku jakichkolwiek konserwantów i dodatków. Mottra nic nie dodaje do swojego kawioru.