Diamentowa osełka Taidea do noży kuchennych, o dwóch stopniach gradacji (600 oraz 360). Gumowe nóżki zapobiegające ślizganie się osełki. Masa netto około 445 gram. Trzy lata gwarancji.
Diamentowa osełka stołowa TG2018 wykorzystuje monokrystaliczne diamenty by szybko naostrzyć i wygładzić każdy typ ostrza. Posiada dwie ziarnistości materiału ściernego – 360 do wstępnej obróbki tępych narzędzi oraz 600 do ostatecznego szlifowania krawędzi w celu uzyskania perfekcyjnego ostrza. Osełka posiada wyjątkową powierzchnię ostrzącą pokrytą owalnymi otworami, które zbierają i zatrzymują drobiny metalu powstałe w trakcie procesu ostrzenia. Dzięki temu powierzchnia osełki pozostaje zawsze czysta. Plastikowa obudowa z antypoślizgowymi stopami pozwala na bezpieczne i łatwe ostrzenie.
Dane techniczne:
Typ - ręcznaMateriał ścierny - diamentGradacja - 3 60/600Wymiary - 200 x 75 mm