SUCHE DREWNO ORZECHA WŁOSKIEGO
sezonowane pod dachem minimum 2 lata
Podstawą sukcesu w wędzeniu jest wilgotność drewna - zbyt świeże będzie osadzało na wędzonkach szkodliwą i niesmaczną sadzę, a wędzone potrawy będą oblepione smołą,
powstałą z mokrego dymu.
Wędzenie mokrym drewnem jest stratą Państwa czasu i pieniedzy i na jakość drewna również trzeba zwracać uwagę pamiętając, że mokre drewno jest cięższe, czyli będzie go relatywnie mniej przy niby podobnej ofercie.
Sprzedawane drewno jest SEZONOWANE przynajmniej 2 lata pod dachem,
czyli jest SUCHE i dopiero po tym czasie nadaje się do dobrego wędzenia,
połupane w polana i wadze +9kg spakowane w karton 40x30x20cm
drewno jest naturalne, nie poddawane żadnym procesom przemysłowym
doskonałe do wędzenia, grila, ekskluzywnego spotkania przy kominku itp.
zachęcam Państwa do zapoznania się z niepowtarzalną jakością
w ten sposób przygotowanych potraw
ZAPRASZAM DO ZAKUPÓW