Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościOryginalny Kanadyjski Syrop Klonowy 1000 ml (6134085507)
Opis
Indianie odkryli, iż syrop klonowy ma niesamowite właściwości lecznicze – okazało się, że jest źródłem energii oraz reguluje pracę płuc i tym samym uspokaja oddech.
Syrop klonowy jest używany tradycyjnie do naleśników lub placków. Można go również stosować do wielu innych dań oraz potraw, takich jak : polędwica wieprzowa polana syropem klonowym oraz podana z borówkami, orzeźwiające zabaglione z syropem klonowym, wędzony pstrąg w syropie klonowym, krem karmelowy, piernik lub delikatnie polane syropem klonowym jogurt, jagody bądź osłodzona kawa. Syrop klonowy można stosować do wszystkich rodzajów posiłków począwszy od pierwszego dania a skończywszy na deserze, zaś dzięki syropowi nawet najbardziej delikatne w smaku potrawy zyskują na aromacie.
Jeśli przepis wymaga użycia cukru, wówczas można zastąpić cukier taką samą ilością syropu klonowego, upewniając się jednocześnie, aby zmniejszyć ilość wymaganego płynu (mleka, wody, soku itd.) o około 60 ml na 250 g cukru.
Ilość zastąpionego cukru Zmniejszenie płynu o
125 g 30 ml
250 g 60 ml
500 g 125 ml
Cukier w formie płynnej można zastąpić taką samą ilością syropu klonowego. Syrop ma tendencję do szybszej karmelizacji niż cukier, dlatego temperatura piekarnika powinna być zmniejszona o 60. F (ok 15 C), natomiast czas gotowania należy sprawdzić 5 do 10 minut przed czasem podanym w przepisie.
Syrop klonowy jest całkowicie naturalnym produktem uzyskiwany w wyniku odparowania soku klonowego magazynowanego podczas wiosny
Zawiera bogaty skład minerałów takich jak potas, magnez, sód, cynk, wapno, fosfor, żelazo, selen.
Stopień koloru Rodzaj koloru
Kanada nr 1 Bardzo jasny, jasny oraz średnio ciemny (prawdziwy kolor klonu)
Kanada nr 2 Bursztynowy (prawdziwy kolor klonu)
Kanada nr 3 Wszystkie odmiany kolorów (karmelowy, o smaku pączków lub soku roślinnego)
Łatwa konserwacja
Syrop klonowy może być przechowywany oraz nie otwierany przez bardzo długi czas w suchym i chłodnym miejscu, ale musi być w lodówce po otwarciu. Syrop klonowy może być mrożony bez ryzyka pogorszenia jego jakości: syrop wówczas gęstnieje, ale po rozmrożeniu powraca do swej normalnej postaci.
Syrop klonowy jest chetnie uzywany przez sportowców, szczególnie przedstawicieli sportów walki i sportów wytrzymałościowych.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.