Ortopedina FLEX® to suplement diety o składzie specjalnie opracowanym w celu wspomagania utrzymania sprawności kości i stawów (kwas l-askorbinowy) oraz prawidłowego funkcjonowania mięśni i zdrowia kości (witamina D).
Składniki
siarczan glukozaminy 2KCL; sacharoza; hydrolizowany kolagen (wołowy); regulator kwasowości: kwas cytrynowy bezwodny; aromaty: pomarańczowy i cytrynowy; kwas l-askorbinowy; kwas hialuronowy, witamina D3 (cholekalcyferol).
Masa netto
93,6 g
Właściwości składników
- Kwas l-askorbinowy pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia właściwego funkcjonowania chrząstki i kości, ponadto pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
- Witamina D wspomaga prawidłowe funkcjonowanie mięśni. Pomaga zmniejszyć ryzyko upadku związane z niestabilnością postawy i osłabieniem mięśni. Wspomaga zdrowie kości.
- Glukozamina jest prekursorem substancji budujących aparat stawowy.
- Kolagen jest jednym z głównych budulców chrząstki stawowej, a kwas hialuronowy to główny składnik mazi stawowej odpowiadającej za smarowanie powierzchni stawowych.
Jest szczególnie polecany osobom starszym oraz w sytuacjach, w których może dochodzić do nadmiernego obciążania stawów np. w wyniku intensywnego wysiłku fizycznego lub nadmiernej masy ciała.
Zalecane dzienne spożycie
1 saszetka dziennie. Zawartość saszetki należy rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Preparat można przyjmować o dowolnej porze, na czczo i wraz z pożywieniem.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Przeciwwskazania: Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią możliwość stosowania preparatu należy skonsultować z lekarzem.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
- Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej.
- Chronić od światła i wilgoci.
- Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.