ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH KWALIFIKACJA TG.16 PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH CZĘŚĆ 2
DUDA JOANNA, KRZYWDA SEBASTIAN, ZIENKIEWICZ MARZANNA
- Wydawca: WSIP
- Rok wydania: 2019
- Oprawa: MIĘKKA
- Format: 170 x 254 mm
- Ilość stron: 358
- EAN: 9788302181948
Podręcznik omawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i systemami zarządzania nim w gastronomii oraz przedstawia receptury gastronomiczne wraz z ich historią. Poświęca sporo miejsca na wyjaśnienie kwestii zamówień publicznych w gastronomii zamkniętej i dokładnie opisuje optymalne warunki magazynowania żywności. Pozwala poznać metody zarządzania zakładem gastronomicznym – sposoby naliczania marży, promowania usług gastronomicznych czy sporządzania kalkulacji usług świadczonych przez zakład. Prócz tego w publikacji poruszono zagadnienia związane z obsługą gości i przygotowaniem miejsc świadczenia usług. Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Prezentuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Zamieszczono w nim także wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki.
[Kod oferty,71632A02679KS,9788302181948,2024-07-28 13:28:33]