ŚWIEŻE, AROMATYCZNE OREGANO TURECKIE 50G
SPR540 50G Oregano charakteryzuje się przyjemnym zapachem oraz korzennym smakiem. Zioło to jest stosowane w potrawach z pomidorami, w pizzach, omletach. W potrawach z makaronów (np. spaghetti ), we włoskich sosach, sałatkach, do przyprawiania potraw z owoców morza, do tartych serów, warzyw, zawiesistych zup, pieczonych mięs z wieprzowiny, wołowiny, baraniny, cielęciny. Zalicza się je do podstawowych przypraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej.
Produkt jest zapakowany w opakowanie foliowe lub papierowe z opisem i datą przydatności do spożycia. Opakowanie produktu może różnić się od przedstawionego na zdjęciu. Produkt jest tej samej jakości. Gwarantujemy że produkt jest świeży z długą datą przydatności do spożycia.
PRZEPIS NA SŁYNNY SOS CHIMICHURRI
- 1 szkl. liści zielonej pietruszki
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 2 papryczki jalapeno lub szczypta z kruszonego chilli
- 1/4 szkl. czerwonego octu winnego
- sól,pieprz
- 1/2 szkl. oliwy
Sposób przygotowania: wszystkie składniki poza oliwą zmiksować w malakserze. Ciągle miksując, stopniowo dolewać oliwę. Odstawić, aby sos się przegryzł. W Argentynie zalecane jest wystawienie go na słońce. Podawać do grillowanych lub pieczonych mięs i warzyw oraz do empanadas. Można trzymać go w lodówce przez tydzień, podawać w temperaturze pokojowej, bo ma wtedy mocniejszy smak.