Oregano jest przyprawą o wszechstronnym zastosowaniu, nadaje wyjątkowego smaku wędlinom, mięsom, rybom, warzywom oraz owocom morza. Oregano cieszy się powszechnym uznaniem kuchni: włoskiej, hiszpańskiej oraz meksykańskiej. Bez dodatku jego wyrazistego smaku trudno wyobrazić sobie pyszne spaghetti lub pizzę.
Zastosowanie:
Oregano służy do przyprawiania między innymi warzyw (pomidory, groch, fasola, sałata), serów i owoców morza. Jest powszechnie uważane za doskonałą przyprawę do wędlin, sałatek, sosów oraz ryb. Przyprawia się nim pieczone mięso, cielęcinę, wieprzowinę, jagnięcinę, zawiesiste zupy czy pieczone ziemniaki. Oregano świetnie pasuje do pizzy, zapiekanek, spaghetti - głównie do potraw kuchni włoskiej. Stosuje się je również w kuchni hiszpańskiej i meksykańskiej.
Opakowanie: PET.
Waga: 110g.
Data przydatności do spożycia: 1-2 lata.