ORACOL 60 kaps. Colway
Najlepsze Antyoksydanty o najwyższym indeksie ORAC
Wzbogacone L-Glutationem oraz L-Cysteiną
ORACol powstał na bazie warzyw , owoców i przypraw wybranych spośród tych, które wyróżniają się najwyższym indeksem ORAC (pojemności antyoksydacyjne).
Naturalne ekstrakty roślinne wzbogacono o L-glutation i L-cysteinę.
Produkt nie zawiera żadnych syntezowanych witamin ani barwników.
Kompozycja ekstraktów z warzyw, owoców i przypraw wyselekcjonowana spośród tych, które charakteryzują się najwyższym indeksem ORAC (pojemności antyoksydacyjnej), uzupełniona glutationem i jego prekursorem, l-cysteiną – substancjami wspomagającymi jeden z najsilniejszych w przyrodzie mechanizmów obrony żywych organizmów przed oksydacją: peroksydazę glutationową.
WŁAŚCIWOŚCI:
- zawiera naturalne składniki
- wspomaga neutralizację wolnych rodników
- wspomaga detoksykację wątroby
- wspomaga odporność organizmu
Właściwości produktu
ORACol to istna bomba antyoksydacyjna. Oprócz suchych ekstraktów owoców, warzyw i przypraw o najwyższym indeksie ORAC, w skład suplementu wchodzi glutation i l-cysteina. Zadbano również o wspomaganie organizmu składnikami, które aktywują nasz naturalny mechanizm antyutleniania. Tak skomponowany produkt jest pierwszym na rynku KOMPLEKSOWYM suplementem antyoksydacyjnym, dającym ustrojowi ludzkiemu tak silne wsparcie w walce przeciw agresji wolnych rodników.
Po organizmie stale krążą wolne rodniki i antyoksydanty (zwane też antyutleniaczami albo przeciwutleniaczami). Jeśli zachowana jest między nimi równowaga, czujemy się dobrze. Nadmiar wolnych rodników nie tylko szkodzi naszej urodzie, ale powoduje szereg chorób. Antyoksydacja jest nam tak samo do życia niezbędna jak podstawowe witaminy, minerały czy aminokwasy warunkujące procesy kolagenogenezy.
Zadaniem tego produktu ma być dostarczanie naszym komórkom substancji odżywczych, znajdujących się w naturalnych pokarmach, które zostały wybrane do składu ORAColu nie z klucza dostępności, ani korzystnej ceny, ani „mody dietetycznej”, a wyłącznie na podstawie jednego kryterium: realnej, obiektywnej i najwyższej z możliwych zdolności pochłaniania reaktywnych form tlenu przez przeciwutleniacze zawarte w wybranych suchych esencjach pokarmowych. Po angielsku: Oxygen Radical Absorbance Capacity. W skrócie ORAC – który można jeszcze inaczej nazywać: pojemnością antyutleniającą lub pojemnością antyoksydacyjną. Zawsze chodzić będzie o znajdujące się w jadalnych częściach roślinnych, czyli niemożliwe do zabronienia nam również w suplementacji substancje odżywcze, które wyjątkowo intensywnie i skutecznie neutralizują zabójcze dla człowieka reaktywne formy tlenu, krążące w naszym organizmie w towarzystwie niesparowanego elektronu, jaki robi wszystko, by nie pozostawać w postaci singletowej. Wolne rodniki nie są dla nas zbyt groźne dopóki istnieje równowaga pomiędzy procesami prooksydacyjnymi i antyoksydacyjnymi. Zazwyczaj zresztą nasz organizm całkiem dobrze sobie z nimi radzi, a nawet potrafi je wykorzystać do własnych celów np. do apoptozy (naturalna śmierć komórki), krzepnięcia krwi, czy w procesach aktywacji niektórych enzymów, czynnościach mózgu i w walce z drobnoustrojami.Jednakże już stosunkowo niewielkie zachwianie równowagi tych procesów powoduje tak zwany stres oksydacyjny, który jeżeli się utrzymuje – powoduje przyspieszone procesy starzeniowe, np. skóry a w sytuacjach krytycznych może prowadzić do rozwoju miażdżycy, chorób mózgu, nowotworowych, osłabienia odporności, cukrzycy i wielu innych stanów patologicznych. Reakcje tych zabójczych form tlenu z naszym DNA mogą prowadzić prostą drogą do uśmiercania kolejnych komórek naszego ustroju. Nie ma więc rzeczy ważniejszej dla ochrony go przed chorobami, niż profilaktyka antyoksydacyjna, niż dostarczanie mu stale pokarmu o najwyższej możliwej ORAC.
Składniki: żelatyna rybia (otoczka kapsułki), ekstrakt 4:1 z owocu flaszowca miękkociernistego, ekstrakt z jagody acai standaryzowany na 25% kwasów fenolowych oraz 1% antocyjanów, ekstrakt 4:1 z owocu gorzkiego melona, ekstrakt 4:1 z owocu aceroli, ekstrakt z owocu arbuza standaryzowany na 1000 ppm likopenu, ekstrakt 4:1 z korzenia buraka czerwonego, ekstrakt 4:1 z czosnku, ekstrakt 4:1 z kurkumy, substancja przeciwzbrylająca – sole magnezowe kwasów tłuszczowych, L-glutation, ekstrakt z owocu granatu standaryzowany na 40% kwasu elagowego, ekstrakt z owocu maliny standaryzowany na 40% kwasu elagowego oraz 0,7% antocyjanów, ekstrakt z jagody goji standaryzowany na 20% polisacharydów, ekstrakt 10:1 z pietruszki, ekstrakt 20:1 z owocu żurawiny, ekstrakt 4:1 z owocu jabłka, ekstrakt 4:1 ze szpinaku, ekstrakt z jarmużu standaryzowany na 2% luteiny, ekstrakt 4:1 z kory cynamonowca, ekstrakt 4:1 z sorgo, ekstrakt 4:1 z oregano, ekstrakt 4:1 z liści bazylii, ekstrakt 4:1 z kminu rzymskiego, ekstrakt 4:1 z curry, ekstrakt z owocu borówki standaryzowany na 25% antocyjanów, kakao holenderskie, L-cysteina (chlorowodorek L-cysteiny), ekstrakt z korzenia żeń-szenia 4:1.
Zalecane dzienne spożycie:
2 kapsułki dziennie w trakcie lub po posiłku.
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Preparat stanowi suplement lecz nie substytut zróżnicowanej diety. Zaleca się zrównoważony i zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Zalecany jest zrównoważony i zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia.
Ostrzeżenia:
Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników. Nie należy stosować suplementu diety po upływie daty minimalnej trwałości.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępnym dla małych dzieci.
Podmiot odpowiedzialny:
COLWAY DISTRUBUTION SP.J..
Koleczkowo 84-207, Hippiczna 19