„Opolszczyzna w wielu smakach 2” zawiera ponad 2000 nowych przepisów.
Przepisy zebrane przez prószkowskiego proboszcza i znawcę historii Kościoła na Śląsku pochodzą od wielu mieszkańców Opolszczyzny. Ks. prof. Andrzej Hanich doprecyzował je i pogrupował w dwudziestu pięciu rozdziałach.
- Mam świadomość, że konkurencja jest ogromna. W niemal każdej stacji telewizyjnej jest dziś program kulinarny. Książek kucharskich na rynku są setki - przyznaje ks. Hanich. - Ale w mojej książce za każdym przepisem stoi konkretna osoba, znana z imienia, nazwiska i miejsca zamieszkania, która poleca swoją potrawę. Ponadto część z tych przepisów sam wypróbowałem, inne dałem do przetestowania moim przyjaciołom i skorzystałem z ich uwag i podpowiedzi przy redagowaniu książki i doprecyzowaniu poszczególnych receptur.
Innym atutem nowego tomu jest jego różnorodność. Czytelnicy znajdą tu potrawy proste i wyszukane, tradycyjne i nowoczesne.
Nowa książka kucharska jest kontynuacją wydanych w wcześniej przez tego samego autora tomów „Opolszczyzna w wielu smakach” (2012) oraz „Smaki polskie i opolskie” (2014).
Książka używana, stan bardzo dobry, niewielkie ślady użytkowania. Środek czysty bez pieczątek, zakreśleń itp. Patrz zdjęcia.
Dedykacja autora!!!