ZESTAW DO DEKORACJI TORTU :
W SKŁAD ZESTAWU WCHODZI:
- MASA CUKROWA BIAŁA - 250g (włoskiej firmy MODECOR)
- OPŁATEK CUKROWY NA TORT - PIŁKARZE FC BARCELONA
Aukcja dotyczy zakupu 1 sztuki arkusza papieru cukrowego formatu A4, na którym naniesiony jest przedstawiony wzór graficzny, do samodzielnego wycięcia.
PERSONALIZACJA:
Istnieje możliwość personalizacji - bezpłatnie możemy dodać napis, np. imię dziecka lub datę. Informacje te prosimy podać po zakupie w wiadomości dla sprzedającego. W przypadku braku takiej informacji, opłatek wysyłany jest bez personalizacji.
ZALETY OPŁATKA CUKROWEGO:
- jest grubszy niż opłatek waflowy i dzięki temu kolory są żywe, nie zmieniają się po położeniu na tort
- nie ma ryzyka, że opłatek pomarszczy się, tak jak w przypadku tradycyjnego waflowego opłatka.
- możesz go umieścić na górze tortu lub po podklejeniu cienką warstwą masy cukrowej przykleić go z boku lub wykonać z niego topper na tort.
Obok przedstawiono przykładową realizację przy wykorzystaniu prezentowanego zestawu.
SPOSÓB UŻYCIA:
- Odklej folię transportową, która znajduję się na spodzie opłatka cukrowego.
- Wytnij wszystkie elementy, które znajdują się na opłatku cukrowym.
- Rozwałkuj masę cukrową na grubość ok. 0,5 cm.
- Umieść wszystkie elementy na masie i wytnij po obrysie, najlepiej ostrym nożem.
- Zwilż wyciętą masę cukrową wodą i przyklej wycięty wzór.
- Pozostaw do wyschnięcia, następnie udekoruj torta.
Aby wykonać topper na tort, wystarczy wbić w środek masy cukrowej wykałaczkę.
SPECYFIKACJA OPŁATKA:
- SKŁAD: skrobie modyfikowane (E1412, E1422), cukier, maltodekstryna, glukoza, woda, olej kokosowy, gliceryna, środek żelujący: żywica celulozowa, guma ksantanowa, guma arabska, emulgator: polisorbat 60, barwnik spożywczy: E171, aromat: wanilina, środek konserwujący: E202, regulator kwasowości: E330
- PRZECHOWYWANIE: suche, ciemne miejsce.