Suplement diety
- produkt łatwo przyswajalny
- wysoka zawartość OPC (polifenole 2,2 g/100g produktu)
- ponad 50% substancji balastowych
Sproszkowane pestki winogron uzyskane zostały przez wytłoczenie na zimno pestek z dojrzewających w słońcu czerwonych winogron, pochodzących z kontrolowanej uprawy biologicznej.
Pestki winogron stanowią spośród wszystkich środków żywnościowych najbogatsze, naturalne źródło proantocyjanidyn (OPC), wtórnych substancji roślinnych z grupy polifenoli. Dzięki nim możemy optymalnie chronić nasz organizm przed bardzo groźnym działaniem wolnych rodników.
Zalecany sposób spożycia: 1 łyżka stołowa dziennie(6-8 g)wypić z 200 ml wody lub soku.
Poza sproszkowanymi pestkami winogron żaden inny środek spożywczy nie zawiera podobnie wysokiego stężenia naturalnych przeciwutleniaczy, a więc nie dysponuje tak znacznym potencjałem przeciwutleniającym (chroniącym komórki). Właściwości ochronne sproszkowanych pestek winogron dla komórek są uważane przez specjalistów za 40-krotnie wyższe od tych w witaminie E i 18 razy silniejsze od występujących w witaminie C.
Ponadto sproszkowane pestki winogron charakteryzują się naturalnie wysoką zawartością substacji balastowych/błonnika oraz mineralnych/pierwiastków śladowych; wapnia, magnezu i żelaza.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Opakowanie: 200gr
Dystrybutor: Biogeneza Sp. z o.o Jana III Sobieskiego 11 Tarnowskie Góry