Zdrowa przekąska o wszechstronnym działaniu.
Antyoksydanty, kwercetyna, antocyjanidyny – to tylko wierzchołek góry lodowej dobroczynnych składników zawartych w liofilizowanych żurawinach. Ciesz się ich smakiem oraz wszechstronnym zastosowaniem w kuchni przez cały rok!
Liofilizacja jest metodą suszenia żywności, która obniża wilgotność produktów nawet poniżej 5%, a to zabezpiecza je przed psuciem się i znacząco przedłuża okres przechowywania. Przede wszystkim liofilizacja pozwala zachować wysoką wartość odżywczą suszonych produktów – straty witamin i składników mineralnych są znacznie mniejsze niż w produktach suszonych metodami tradycyjnymi, a to sprawia, że wartościami odżywczymi wiśni możesz się cieszyć cały rok!
Skład: Liofilizowane żurawiny.
Może zawierać: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, nasiona sezamu, mleko, soję.
Bogactwo witamin z grupy B, które są niezbędne do prawidłowego działania układu nerwowego, a także witaminy C, która przede wszystkim wpływa na odporność organizmu.
Cenne źródło składników mineralnych takich, jak selen, fosfor i magnez, które wspierają pracę układu odpornościowego, mięśniowego, nerwowego i krwionośnego oraz zwalczają wolne rodniki.
Żurawiny pozytywnie wpływają na układ moczowy – chronią przed zakażeniami, a także pobudzają pracę nerek.
Żurawiny wykazują działanie przeciwbakteryjne, także w kierunku Helicobacter pylori – bakterii, które przyczyniają się do powstawania wrzodów żołądka.
Antocyjanidyny i kwercetyna, które są zawarte w żurawinach, wpływają korzystnie na funkcjonowanie układu krwionośnego – przede wszystkim obniżają ciśnienie krwi, a także poziom „złego” cholesterolu frakcji LDL, a podnoszą poziom „dobrego” frakcji HDL.
Antyoksydanty zawarte w żurawinie niwelują stres oksydacyjny, który prowadzi do powstawania w organizmie stanów zapalnych, mogących przyczyniać się do rozwoju nowotworów.
Co wyróżnia liofilizowane żurawiny?
Prozdrowotne właściwości wspierające wiele układów w Twoim ciele oraz intensywny, naturalny smak, którym możesz się cieszyć na wiele sposobów – w owsiankach, musli, kaszkach dla dzieci. To również świetna przekąska dla całej rodziny!