Olympos grecka czekoladowa chałwa bez cukru 250g
Cena: 19 zł
Czekoladowa chałwa Olympos słodzona stewią to produkt stworzony dla osób uwielbiających ten popularny przysmak, ale nie lubiących liczyć przy tym kalorii. Nie ma takiej potrzeby! Dzięki naturalnym słodzikom, niskokaloryczna przekąska greckiej marki Olympos zawiera mniej niż 0.5 g cukru na 100 g produktu! Nie zwlekaj i ciesz się smakiem. Bez konsekwencji ;)
- Skład: tahini (sezam mielony), polidekstroza 25%, substancje słodzące (maltitol 25%, sorbitol, glikozydy stewiolowe, sukraloza), ciemna czekolada (miazga kakaowa, maltitol, masło kakaowe, lecytyna sojowa), ekstrakt z mydlnicy lekarskiej, olej palmowy, aromat waniliowy.
- Masa netto: 250g
- Producent: Wyprodukowano w UE przez Papayiannis Bros Greek Halva Producers.
- Przechowywanie: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem.
- Alergeny: produkt zawiera soję oraz sezam. W produkcie mogą znajdować się śladowe ilości orzeszków ziemnych oraz innych orzechów.
Nadmierne spożycie może powodować efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Orientalny smak Lewantu połączony ze słodką czekoladą! Wiele doznań, mało kalorii ;)
Chałwy greckiej marki Olympos to uznany przysmak, bazując na tradycyjnej recepturze rodziny Papayiannis. Wykonywane są z tahini (pasta sezamowa) oraz białego karmelu, często w dodatkiem suszonych owoców, orzechów lub miodu. Chałwy od wieków stanowiły popularny przysmak, ze względu na swoje czysto roślinne składniki i wysoką wartość odżywczą. Stanowią idealny deser, który może zostać podany po obiedzie lub kolacji czy jako słodki dodatek do kawy. Chałwy Olympos są smaczne, pożywne, bogate w białko i wapń, co czyni je naturalną przekąską dla ludzi w każdym wieku.
Czym jest tahini? Jest to pasta tworzona na bazie nasion sezamu, stanowiąca składnik wielu bliskowschodnich potraw, takich jak humumus czy baba ghanoush. Sprzedaje się ją w formie świeżej lub suszonej. Pasta sezamowa używana jest również w kuchni chińskiej, japońskiej i koreańskiej.
Czym z kolei jest stewia, stosowana w chałwie Olympos jako naturalny słodzik? Jest to pochodzącą z Paragwaju roślina, która posiada zarówno słodzące jak i zdrowotne właściwości. Przez setki lat korzystali z niej paragwajscy Indianie. Dziś, jej właściwości docenia branża zdrowej żywności na całym świecie. Zawiera wiele minerałów i witamin oraz stanowi idealny zamiennik cukru dla osób zmagających się z cukrzycą.
Czym natomiast jest maltitol? To naturalny słodzik pozyskiwany z ziaren zbóż, który może być stosowany przez diabetyków. Jest mniej kaloryczny od sacharozy i minimalizuje ryzyko wystąpienia próchnicy.
100% smaku czekoladowej chałwy!
0% glutenu
0% cukru
Naturalna słodycz dzięki stewii!
Produkt słodzony maltitolem!
100g
Wartość energetyczna - 1777kj / 424kcal
Tłuszcze - 32g
(w tym tłuszcze nasycone) - 5g
Węglowodany - 45g
(w tym cukry) - 0,5g
(poliole) - 19g
Białko - 14g
Błonnik - 5g
Sól - 0g