OLVITA Olej makowy zimnotłoczony 250ml
DATA 20.07.2023
Oferowany przez naszą firmę olej makowy pozyskujemy w wyniku tłoczenia na zimno nasion maku niebieskiego. Niska temperatura tłoczenia (nieprzekraczająca 40ºC) pozwala na zachowanie najważniejszych substancji aktywnych w tym oleju.
Olej makowy charakteryzuje:
– wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych (91 g/100 g),
– wysoka zawartość tłuszczów wielonienasyconych (73 g/100 g).
Kwas linolowy (LA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożycia 10 g LA dziennie.
Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
SKŁADNIKI
Olej makowy zimno tłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany
SPOSÓB UŻYCIA
Zastosowanie i zalecane spożycie: Do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do deserów, ciast, surówek, sałatek, zup, sosów, kasz, ziemniaków lub innych potraw. Nie zaleca się podgrzewania oleju. Sugerowana porcja to 3 łyżeczki/ dzień.