Najwyższej jakości oliwki tureckie wiodącej na rynku firmy Marmarabirlik, dokładnie selekcjonowane według rozmiaru, poddane naturalnej fermentacji celem pozbycia się gorzkiego smaku charakteryzującego oliwki surowe.
Produkt należy spożyć do 15 dni od otwarcia puszki, Przechowywać w lodówce, oliwki powinny pozostać w solance.
Składniki: zielone oliwki, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja wiążąca: chlorek wapnia. Uwaga: produkt zawiera pestki.
Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna: 1175 kJ / 285 kcal.
- tłuszcz: 29,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,2 g
- węglowodany: 3,9 g
- w tym cukry: 0 g
- błonnik: 5,9 g
- białko: 1,7 g
- sól: 4,0 g
Rozmiar 2XS: 351 - 380 szt./kg
- waga z zalewą: 1,26 kg
- waga po odsączeniu: 800 g
- kraj pochodzenia: Turcja
- najlepiej spożyć do: 23/11/2025