Wykwintne oliwki VALSAMIKES
Niepasteryzowane oliwki Kalamata, niedrylowane, polifenolowe 5kg
Niepasteryzowane oliwki Kalamata z liściem laurowym i dodatkiem octu balsamicznego. Wysoka zawartość polifenoli, niska zawartości soli, bez konserwantów. Potrójna rygorystyczna selekcja ręczna, 10 miesięczny naturalny proces fermentacji.
Łączą autentyczny smak oliwki z tradycyjnym, naturalnym sposobem przetwarzania, bez pasteryzacji, bez dodatków chemicznych i z minimalnym dodatkiem soli. Cały proces powoduje, że oliwki Kalamata mają wysoką wartość odżywczą, ponieważ zawierają wysoki poziom związków polifenolowych, przeciwutleniaczy, witamin, tokoferoli i korzystnych mikroelementów, które są przechowywane w naturalnym procesie fermentacji przez wiele miesięcy. Rezultatem jest znakomita żywność funkcjonalna o wspaniałych naturalnych aromatach i doskonałym smaku - prawdziwe Super Food.
- Najlepiej spożyć przed: 06.2024
- Kraj pochodzenia: Grecja
- Masa netto: 5kg (bez zalewy)
- Składniki: oliwki Kalamata, woda, oliwa extra virgin, winny ocet balsamiczny, sól, liść laurowy, sok z cytryny
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1156kJ/280kcal
- tłuszcze 24,8g
- kwasy tłuszczowe: nasycone 3,7g;
- węglowodany 11,7g w tym cukry 0,9g
- błonnik 2,2g
- białka 1,3g
- sól 3,0g
Przechowywać chłodnym i suchym miejscu.
Oliwki stołowe z gospodarstwa Sakellaropoulos - wielokrotny zdobywca Złotego Medalu na Aristoleo High Phenolic Table Olive Awards w 2017 2018 2019 2020 i 2021 roku.
Są one słusznie określane jako oliwki o najbardziej korzystnych dla zdrowia składnikach na Świecie. Te dobroczynne składniki zawarte w oliwkach stołowych to polifenole, głównie hydroksytyrozol, tyrozol i ich pochodne. Te polifenole są silnymi mikroelementami, które należą do naturalnych przeciwutleniaczy, mają znaczną aktywność biologiczną i przypisano im właściwości przeciwzapalne, przeciwutleniające, kardioprotekcyjne i neuroprotekcyjne.
Ze względu na ten wyjątkowy smak i wysoką jakość naturalne oliwki stołowe Kalamata są stale wyróżniane w międzynarodowych konkursach degustacji oliwek stołowych co rocznie otrzymując najlepsze noty